Siyonist İsrail Filistinlilere evlerini kendi elleriyle yıktırıyor!

Cu, 30/07/2021 - 15:12

Filistin topraklarını ilhak eden Siyonist İsrail rejimi, Filistinlilere evlerini kendi elleriyle yıktırıyor. Siyonistlerin zulmü pes dedirtti!

Welayet News Siyonist İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı ilhak çalışmalarını sürdürüyor.  Dün Kudüs'ün Et-Tur beldesinde ilhak çalışmalarını yürüten işgalci kuvvetleri Filistinli aileye evlerini kendi elleriyle yıktırdı.

Ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle, evin sahibi Suheyb ed-Ducani ve kardeşlerine zulmederek evlerini yıkmasını isteyen Siyonist İsrail güçlerinin icraatları pes dedirtti. 

İsrail'in kendisinden ve kardeşlerinden Et-Tur beldesi Hılletu’l-Ayn bölgesinde yer alan ve üç ailenin yaşadığı binayı yıkmalarını istediğini söyleyen Ducani, işgal rejiminin kendisine pazar gününe kadar mühlet verdiğini kaydetti.

YIKMAZSA PARA CEZASINA ÇARPTIRILACAK

Evini kendi elleriyle yıkmaması halinde Ducani'ye işgal rejiminin evini dozerlerle yıkacağını ve bunun karşılığında da binlerce şikel para cezasına çarptırılacaklarını söylendi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre binanın üç daireden oluştuğunu ve toplam genişliğinin 200 metrekare olduğunu ifade eden Ducani, dairelerde kendisiyle birlikte iki kardeşinin yaşadığını belirtti.

Öte yandan Siyonist İsrail'in yüksek miktarda para cezasını ödemeyecek olan Filistinliler, yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyor. Dünyanın dört bir yanındaki Yahudileri, sözde vaat edilmiş Filistin topraklarına dolduran Siyonist rejim ise, işgalcilerin yaşayabilmesi için her gün yeni bir inşaat çalışması yürütüyor. Filistinlilere ise inşaat izni verilmeyerek, Kudüs'ten ve Filistin topraklarından göç etmesi için baskı uygulanıyor.



Yeni yorum ekle