Esad: İran Suriye’nin başlıca ortağıdır

Per, 29/07/2021 - 07:01

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad İran İslami şura meclisi başkanı Muhammed Bagır Galibaf ile görüşmede İran’ın Suriye’nin başlıca ortağı olduğunu söyledi.

Welayet News - Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad dün İslami şura meclis başkanı Muhammed Bagır Galibaf ve beraberindeki heyetle Şam’da yaptığı görüşmede, “İran, Suriye’nin başlıca ortağıdır ve iki ülke arasında terörizm ile mücadelede var olan koordinasyonun olumlu sonuçları beraberinde getirdi” dedi.

İran’ın terörizm ile mücadelede Suriye halkı yanında durduğu ve tüm alanlarda Suriye’ye destek verdiğini belirten Esad, iki ülke arasındaki koordinasyonun Suriye’nin tüm topraklarının işgalden tamamen kurtarılması ve terörist grupların yenilgiye uğramasına kadar devam edeceğini ifade etti.

Yapılan görüşmede Galibaf da Suriye ve İran’daki son seçimlerin her iki ülkeye uygulanan baskı siyasetinin yenilgisini ispatladığına işaret etti.

Yapılan görüşmede iki ülke arasındaki güçlü ilişkiler ve çeşitli alanlardaki yapıcı işbirlikleri ele alındı.

İki taraf ayrıca her iki dost ülkeye uygulanan yaptırım ve ekonomi savaşına karşı özellikle de ekonomi alanında  sadece kamu değil özel sektörde işbirliğinin aktifleştirilmesi için ikili işbirliklerinde yeni ufukların açılması bağlamında  parlamentonun temel rolüne vurgu yaptı.



Yeni yorum ekle