Devrim Lideri: Bu hükümette Batı'ya güvenin işe yaramadığı ortaya çıktı

Çar, 28/07/2021 - 14:12

Cumhurbaşkanı ve On İkinci Kabine üyeleri, bu sabah İmam Humeyni (r.a) Hüseyniye'sinde İmam Hamanei ile bir araya geldi.

Welayet News - İnkılap Lideri’nin toplantıdaki konuşmasından bazı önemli başlıklar şöyle:

- Başkaları sizin deneyimlerinizden istifade etmeli. Özellikle bir deneyimi not ettim. Sizlerle ve halkla  defalarca paylaşıp tekrarladığım bir sözdür ve şimdi aynı sözü tekrar ediyorum. Bu deneyim Batı'ya güvensizlikten ibarettir. Gelecek nesiller bu deneyimden yararlanmalı. Bu hükümette Batı'ya güvenin işe yaramadığı ortaya çıktı.

- Batılılar bize yardım etmiyor. Nerde münkün olursa orada darbe vururlar. Vurmadıkları yer, vuramayacakları yerdir. Mümkün olan her yerde darbe vurdular. Bu çok önemli bir deneyim.

- Dahili programları asla Batı’nın eşlik etmesine havale etmemek ve bağlı kılmamak  gerekir. Çünkü kesin kez başarısız olacaktır, kensinlikle sekteye uğrayacaktır.  Sizler de nerede işinizi Batı'ya bıraktıysanız, başarısız oldunuz, nerede Batı'ya güvenmeden kendiniz boy gösterip hareket ettiyseniz başarılı oldunuz. Öyle değil mi? On Birinci ve On İkinci Hükümetlerin icraatlarına bakın, öyledir.

- Nerede meseleleri Batı ile anlaşmaya, Batı ve Amerika ile müzakereye havale ettiyseniz orada kaldınız, ileriye gidemediniz. Çünkü yardım etmiyorlar, düşmanlar çünkü. Nerede onları görmezden geldiseniz orada kendiniz yola düştünüz çeşitli yol ve yöntemleri kullanarak. Binlerce yol var, öyle değil ki tek bir yol olsun. Çok çeşitli yollar var. İnsanlar düşünsünler, kişisel, sosyal ve yönetsel bir yaşam sürmenin farklı yollarını bulacaklardır.    

- En son yapılan müzakerelerde, diplomatlarımız bu kadar zahmet çekti ve bazı diplomatlarımız gerçekten başarılı oldular, ancak Amerikalılar inatçı duruşlarında direttiler ve bir adım bile atmadılar.

- Amerikalılar söz veriyor, evet, yaptırımları kaldıracağız diyorlar ama kaldırmadılar ve kaldırmayacaklar. Şart koşuyorlar ve diyorlar ki, yaptırımların kaldırılmasını istiyorsanız, aynı anlaşmaya bir cümle eklemeniz gerekiyor ki bu da daha sonra sizinle konuşup bu konularda anlaşmamız gerektiği anlamına geliyor. Bu cümleyi eklemezseniz, şu anda birbirimizle bir anlaşmamız olmayacak.

- Anlaşmaya dahil etmek istedikleri bu cümle, Bercam'ın kendisi, Bercam'ın uzatılması, çeşitli konular hakkında, füzeler hakkında, bölge hakkında sonraki müdahaleler için bir bahanedir.  Daha sonra, hayır ben kabul etmiyorum, ülke siyaseti buna izin vermiyor derseniz, siz ihlâl ettiniz, o halde anlaşma manlaşma yok diyecekler.

- Bir keresinde anlaşmaları ihlal ettiler ve bu onlar için tamamen maliyetsizdi ve şimdi de anlaşmayı ihlal etmeyeceğinizi garanti etmelisiniz denilince, hayır diyorlar, garanti etmiyoruz, bunu şimdi bizim diplomatlarımıza açıkça söylüyorlar. İhlal etmeyeceğimizi garanti etmiyoruz, böyle bir şey veremeyiz diyorlar.

Welayetnews



Yeni yorum ekle