14 Filistinli tutuklunun açlık grevi devam ediyor

Sa, 27/07/2021 - 14:04

Filistin kaynakları, suçsuz ve yargılamasız gözaltı olan idari gözaltıları protesto etmek için korsan rejim İsrail cezaevlerinde 14 Filistinli esirin açlık grevinin devam ettiğini bildiriyor.

Welayet News - İşgal rejimi zindanlarında haksız yere tutulan 14 Filistinli esir, idari hapis cezalarını ve herhangi bir suçlama yapılmadan esir tutulmalarını protesto etmek için açlık grevini sürdürüyor.

En-Nakab, Raymond, Ofer ve Mecdu hapishanelerinde açlık grevini başlatan Filistinli esirlerin, Salim Zeydat, Muhammed A’mer, Mücahid Hamid, Mahmud el-Fesfus, Kayid el-Fesfus, Rafet ed-Deraviş, Ceyfara en-Nemure, Mahir ed-Delayişe, Alâeddin Halid Ali, Ahmed Abdurrahman Ebu Sel, Muhammed Halid Ebu Sel, Hüsam Teysir Rabii, Fadi el-Amur ve Ahmed Hasan Nezzal olduğu bildirildi.

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal güçlerine bağlı cezaevleri yönetiminin greve başlayan esir Ceyfara en-Nemure, Mahmud el-Fesfus ve Rafet ed-Deraviş’i Raymond Hapishanesi’nden Eyla Hapishanesi’ne naklettiğini açıkladı.

Filistinli esirler konusunda uzman kurumların bildirdiğine göre işgalci İsrail’in karanlık zindanlarında 30 Haziran itibariyle çeşitli zorluk ve eziyetlerden muzdarip 440'ı idari tutuklu, 41’i kadın ve 225’i çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin esir bulunuyor.



Yeni yorum ekle