Siyonist komutan: Netanyahu her şeyde Hamas’a yenildi

Pt, 26/07/2021 - 18:57

Korsan İsrail ordusunun eski askeri istihbarat komutanı Amus Bedlin, eski Başbakan Benyamin Netanyahu’nun en önemli yenilgilerinden biri, Hamas’ın Gazze’de ve Hizbullah’ın Lübnan’da gücünü geliştirmelerini engellemekten aciz olmasından ibaret olduğunu belirtti.

Welayet News - Pazar günü bir makale yayımlayan siyonist rejimin eski askeri istihbarat komutanı Bedlin, Benyamin Netanyahu Başbakan olduğu dönemde Hamas hareketine karşı bir kalkan oluşturmaya çalıştığını, ancak olan şey, karşı tarafın direniş kalkanını oluşturmak olduğunu belirtti.

Siyonist komutan Bedlin, Benyamin Netanyahu’nun esas amacı Filistin’in Kuzey sınırlarında askeri altyapının oluşmasını engellemek olduğunu, ancak bunda kısmen başarı sağladığını, Netanyahu İran’ın Suriye’de askeri varlığını veya Lübnan Hizbullah hareketinin güdümlü füzelerini geliştirme projesine mani olamadığını vurguladı.

Bedlin şöyle devam etti:

İsrail ordusunun tüm operasyonlarına karşın, Hamas ve Hizbullah silah sistemlerini ve teknolojik yeteneklerini ve özellikle füzelerini ve İHA’larını ve hava savunmalarını takviye etmeyi şaşırtıcı bir şekilde başardılar. Netanyahu bölgede İsrail için büyük güvenlik tehdidi olan direniş hareketlerinin silahlanmasını engellemekte başarısız oldu.

Siyonist komutan Bedlin şöyle ekledi:

Netanyahu seçim kampanyalarında defalarca söz verdiği Hamas hareketini yok etmek yerine Hamas’a karşı tüm planlarında yenilgiye uğradı ve utanç verici bir şekilde Hamas’ın İsrailli esir asker Gilad Şelit’i müebbet hapse çarptırılan yüzlerce Filistinli esirle takas etme isteğine teslim oldu.

Bedlin, Netanyahu ayrıca birçok ülkeyi büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıma konusunda ikna etme girişimlerinde de başarılı olamadığını ve Filistinlilerin intifadası ve Kudüs Kılıcı harekatı, Kudüs’e musallat olmanın imkansız olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle