Fars Körfezi İşbirliği Konseyi'nden İran aleyhinde asılsız suçlama

Pa, 25/07/2021 - 09:04

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri dün bir kez daha İran'ı Suudi ve BAE rejimlerinin dikkatini çekmek için Arap ülkelerinin içişlerine istikrarı bozmak ve müdahale etmekle suçladı.

Welayet News - Naif bin Fellah el-Hecref, İran'ın Arap ülkelerinin içişlerine karışmak ve bölgenin istikrarını bozmak istediğini iddia ederek İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik temelsiz suçlamaları tekrarladı.

El'Hecref, "Viyana görüşmeleri Nükleer Anlaşma'nın yeniden uygulanmasına dönüşmemeli'' diyerek kaygısını dile getirdi.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi (FKİK) üye ülkelerinin dışişleri bakanları da son zamanlarda BAE ve Suudi Arabistan'ın baskısı altında İran'a karşı asılsız iddialarda bulundular ve FKİK üyelerinin İran'la nükleer müzakerelere dahil edilmesi gerektiğini iddia ettiler.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, bu iddiaya tepki göstererek, bazı FKİK ülkelerinin İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri iyileştirme politikasını iki katına çıkarırken, İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik temelsiz suçlamalarda bulunduklarını söyledi.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik asılsız suçlamaları, bu konseyin iki üyesi yani Suudi Arabistan ve BAE, Yemen krizi de dahil olmak üzere bölgesel krizlerin ana nedeni iken, iki ülkenin Yemen'e askeri saldırılarında şimdiye kadar binlerce sivil hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan ve BAE aynı zamanda Suriye'deki krizin ana unsurlarıdır.

Tags: 


Yeni yorum ekle