Irak Nuceba Hareketi: Bağdad'ın ABD'ye ihtiyacı yok

Ct, 24/07/2021 - 15:46

Irak Nuceba hareketi genel sekreter yardımcısı bu ülke dışişleri bakanı Fuat Hüseyin'in Irak'ın ABD'li güçlerin varlığına ihtiyacı olduğu yönündeki ifadelerinin esef verici olduğunu kaydettiği açıklamasında, bu açıklamaların ABD'nin çıkarlarının sağlanması yönünde olduğunu söyledi.

Welayet News - Irak dışişleri bakanı Fuat Hüseyin Cuma günü Washington'da düzenlenen Irak- ABD stratejik diyalog toplantılarının 4. turunda yaptığı açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin eğitim, teçhizat ve silahlanma bakımından ABD'ye muhtaç olduğunu belirtti.

Bağdat Elyom'un bildirdiğine göre Irak İslami direniş hareketi olan Nuceba genel sekreteri Nasr Elşımri Fuat Hüseyin'in açıklamalarına karşı çıkarak, söz konusu ifadelerin Irak güvenlik güçlerine saygısızlık olduğunu söyledi.

Elşımri açıklamasının devamında Irak halkının askeri kapasiteleri dikkate alınarak her türlü iç ve dış soruna karşı kendi ülkelerini koruyabilecek güçte olduğunu vurguladı.

Bu arada Irak Asaib-i Ehli Hak hareketi genel sekreteri Kays Elhazali yaptığı açıklamada, Irak dışişleri bakanının ABD'li güçlerin yardımına ihtiyacı olduğu yönündeki açıklamalarını esef verici niteledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle