Gays el-Hazali: Irak Dışişleri Bakanı'nın ABD'ye duyulan ihtiyaç konusundaki sözleri talihsizlik

Ct, 24/07/2021 - 08:33

Irak'taki Asaib Ehl el-Hak hareketinin genel sekreteri Gays el-Hazali, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in Bağdat'ın ABD birliklerine ihtiyacı konusundaki tutumunu talihsiz olarak nitelendirerek reddetti.

Welayet News  - Gays al-Hazali, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları yazdı: "Fuad Hüseyin'in açıklamalarını, ABD hükümetinin Irak'ta kalması bahanesiyle pazarlama bakış açısı dışında anlamak mümkün değil ve herkes bunun Irak'ın çıkarına olmadığını ve Iraklıların bir numara düşmanı ırkçı İsrail'in çıkarları için olduğunu biliyor.''

Dün bir heyet başkanlığında Amerika'ya giden Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin,  ABD-Irak stratejik müzakerelerinin dördüncü turunun önünü açarken, müzakerelerin ana konusu olan ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi konusunun gündeme gelmeyeceğini bildirmişti.

Irak Dışişleri Bakanı bu görüşmeyi ABD ile stratejik müzakerelerin son toplantısı olarak nitelendirdi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de Pazartesi günü Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeleri sonuçlandırmak için bir araya gelecek.

Irak'ın yeni Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin kabinesinin en önemli önceliklerinden biri, ülkede kamuoyunun talebi haline gelen ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesini sağlamak.

Irak parlamentosu üyeleri, ABD birliklerinin Irak'taki varlığının sürmesini ülkenin egemenliğinin ihlali olarak görüyor.

Irak halkının geneli ve siyasi gruplar da,  Amerikan terör güçlerinin Irak'tan çekilmesini istiyor ve Irak parlamentosu bu güçlerin geri çekilmesi için 5 Ocak 2020'de bir tasarıyı onaylamıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle