Gözaltında Tutulan Filistinli Şehit Edildi

Cu, 23/07/2021 - 16:04

Çarşamba akşamı işgal altındaki Kudüs'te "Meskubiye" olarak bilinen sorgu ve tutuklama merkezinde Abdu Yusuf el-Hatib el-Temimi adlı 43 yaşındaki bir Filistinli şehit edildi.

Welayet News  - Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Basın Danışmanı Hasan Abdurabbih, yaptığı açıklamada Şufat Kampı sakinlerinden et-Temimi’nin Kudüs’teki el-Meskubiyye Polis Merkezi’nde gözaltında tutulurken şehit olduğunu söyledi.

 İşgal güçlerinin et-Temimi’yi Pazar günü trafik suçu sebebiyle gözaltına aldığını açıklayan Abdurabbih, Filistinli gencin ölümünden tamamen işgal yönetiminin ve polis merkezi idaresinin sorumlu olduğunu ifade etti.

 Filistinli gencin ailesi de et-Temimi’nin polisler tarafından darp edildiğini ve elektroşok cihazıyla işkenceye maruz kaldığını, bu sebeple el-Meskubiyye’de gözaltında tutulduğu hücrede kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini bildirdi.

 Aile, Filistinli gencin dört çocuk babası olduğunu ve herhangi bir hastalığının bulunmadığını açıkladı.

 Esirler konusunda faaliyet gösteren kuruluşlar ve Kudüs Valiliği, Abdu el-Hatib’in el-Meskubiyye Polis Merkezi’nde şehit olmasından tamamen işgal rejimi hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti.

Öte yandan Hamas Sözcüsü Muhammed Hammade yaptığı açıklamada, "Kudüs'ten Abdu Yusuf el-Hatîb el-Temimi'nin idamından işgali sorumlu tutuyoruz" dedi.

"El-Hatib, hücresindeyken işgal polisi tarafından ciddi şekilde dövüldükten sonra İsrail Meskubiye merkezinde (Kudüs'te) öldü" dedi.

Açıklamada, "Tutuklu, önceden var olan herhangi bir hastalıktan muzdarip değildi, bu da işgalin gencin kalp krizinden öldüğüne dair skandal iddiasını çürütüyor." ifadesi yer aldı.

 Uluslararası topluma seslenen kuruluşlar ve valilik, işgalin Filistinlilere yönelik her geçen gün daha da artan ihlallerine son verilmesini istedi.

Mahkum İşleri Kurumları'na göre, 30 Haziran itibarıyla işgal makamları 41'i kadın, 225'i çocuk ve 540'ı idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 4 bin 850 mahkumu tutuklamıştı.

 

El-Temimi'nin ailesi, Filistinli bir doktorun oğulları şehit Abdu Yusuf el-Temimi'nin otopsisini denetlemesini talep ediyor.

Fotoğraf, işgal altındaki Kudüs'teki Meskubiye hapishanesinin önünden.



Yeni yorum ekle