Şam: Uluslararası Toplum Suriye'deki Teröristlerin Suç Ortağıdır

Cu, 23/07/2021 - 08:39

Suriye Dışişleri Bakanlığı işgal rejimi İsrail’in saldırılarına yanıt olarak, Tel Aviv'in bölgede çeşitli Amerikan ve Batılı hükümetlerin desteği olmadan terör eylemleri gerçekleştirmesinin ve bu rejimin suç ve cinayetlerini örtbas etmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Welayet News  - İşgalin dün Humus vilayetinde gerçekleştirdiği saldırılara yanıt olarak Suriye Dışişleri Bakanlığı, topraklarını, milletini ve egemenliğini savunma hakkını kullanacağını vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘Teröristlerin Halep’e düzenlediği saldırılar ve Türkiye'nin Haseke vilayetinin suyunu kesmesiyle eş zamanlı olarak siyonistlerin sürekli düzenlediği saldırılar, Suriye'ye karşı sürekli komplocu jeopolitik stratejilerin uygulanması doğrultusundadır.

Bu saldırılar, Suriye'nin özellikle bölgede terör ve çetelerine karşı mücadele konusundaki ilkeli duruşundan kaynaklanmaktadır.

Teröristlerin siyonist rejimle aynı anda Suriye'nin farklı bölgelerine saldırılar başlatması tesadüf değildir.

Siyonist rejimin bölgedeki terör eylemlerini sürdürmesi ve bu rejimin suçlarını örtbas etmesi çeşitli Amerikan ve Batılı hükümetlerin desteği olmadan mümkün değildir.

Siyonist rejim, işlediği suçlardan hesap sorulmayacağından emin olduğu için iddialarda ve yalanlarda bulunmakta ve adı geçen ülkeler bu rejimin devlet terörü ve teröristlere destek verme konusundaki sorumluluklarını gizlemeye çalışmaktadır.

Uluslararası toplum üyelerinin siyonist rejimin suç ce cinayetlerini görmezden gelmesi, bu üyeleri bu rejimin ve IŞİD ve el-Nusra Cephesi teröristlerinin suçlarına ortak ediyor.’

Suriye bildirinin sonunda, Güvenlik Konseyi'ni İsrail’in saldırılarını kınamaya ve bunu önlemek için harekete geçmeye çağırdı.

Suriye resmi haber ajansı Çarşamba sabahı, siyonist rejimin Halep'in güneyindeki bir bölgeye saldırdığını ve bu ülkenin hava savunmasının Siyonist rejimin saldırılarını püskürttüğünü açıkladı. 

Tags: 


Yeni yorum ekle