Radikalizmin Kaynağı Siyonizmdir

Cu, 23/07/2021 - 08:15

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları açılış töreni direktörü Kentaro Kobayashi, Yahudi soykırımıyla ilgili 1998 yılında yaptığı "şaka" nedeniyle görevinden alındı.

Welayet News  - Organizasyon komitesi başkanı Seiko Hashimoto, Olimpiyatların açılış merasiminden bir gün önce yaptığı açıklamada Kobayashi'nin görevine son verildiğini bildirdi.

Hashimoto, Kobayashi'nin komedi performansında "Haydi Holokost oynayalım." ifadesini kullanmasına atfen, "Tarihi bir trajediyi alaya alan bir tabir kullanmıştır." diye konuştu.

Olimpiyatların açılış töreninden sorumlu eski komedyen Kentaro Kobayashi, şiddetle eleştirilmesine yol açan video kaydında, bundan 23 yıl önce bir başka komedyenle, çocuklara yönelik komedi yapıyormuş gibi bir diyalog sürdürüyorlar.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye göre, Kobayashi videodaki konuşmanın bir yerinde diğer komedyene dönüp, kağıttan yapılmış bebeklerden bahisle "bunlar senin 'haydi Holokost oynayalım' dediğin zamandan kalma" diyor.

ABD'deki Soykırım araştırmaları ile tanınan Yahudi insan hakları kuruluşu Simon Wiesenthal Merkezi'nin eş başkanı ve küresel sosyal faaliyetler sorumlusu Haham Abraham Cooper, "Hiç kimse ne kadar yaratıcı amaçlı olursa olsun Nazi soykırımının kurbanlarıyla dalga geçme hakkına sahip değil" diye konuştu.

Kobayashi de görevden alınması üzerine bir açıklama yaptı.

"Eğlence amaçlı faaliyetler insanları rahatsız etmemeli. O sırada kullanmayı seçtiğim aptalca sözlerin yanlış olduğunu anlıyor ve bundan pişmanlık duyuyorum" dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle