Siyonist rejim Yemen'de casus üssü kurmaya çalışıyor

Cu, 23/07/2021 - 06:44

Yemen Savunma Bakanlığı son yaptığı bir açıklamada, Siyonist rejimin Yemen'deki casusluk faaliyetleriyle ilgili davanın ayrıntılarını ortaya koyan bir belgesel hazırladı.

Welayet News  - Habere göre, Siyonist rejim İsrail son 50 yıldır Yemen'e sızmaya çalışıyor, bunun en açık örneği 1971'de ırkçı İsrail'in Bab'ul Mendeb'deki  tanker hadisesi sırasında  tutuklanan Siyonist casus "Baruc Zaki Marzahi"nin tutuklanmasından sonra görülüyor.

Yemen Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Siyonist rejimin Yemen'deki casusluk faaliyetlerine ilişkin davanın ayrıntılarını ortaya koyan ve Sanaa, Al-Hudeyde ve Taiz'e odaklanan bir belgesel hazırladı.

Siyonist İsrail rejimi,  Sokotra ve Muon adalarını ele geçirmek için kendi casuslarına askeri harekatında  BAE üniforması giydiriyor.

Mossad'ın amacı, Bab'ul  Mendeb'i kontrol etme, Yemen toplumu ve devlet kurumlarının yapısı hakkında bilgi elde etmektir.

Yemen hükümeti ve Ensarullah hareketinin kontrol ettiği bölgeler İsrail karşıtı konumlara sahip olsa da bu alanlar Mossad için önemli bir coğrafi alanlar sayılıyor.  Mansur Hadi ve diğer gruplar tarafından kontrol edilen diğer alanlar, Mossad unsurları için güzel bir fırsat olsa da siyonist İsrail daha yaygın bölgelere ulaşma hedefindedir.

Şimdiye kadar birçok haber kaynağı, Siyonist rejimin Yemen'e sızmak için Suudi Arabistan ve İsrail ile işbirliği yaptığını bildirmişti. 



Yeni yorum ekle