Fatimiyyun Tugayları’nın Afganistan'a İlişkin Bildirisi

Çar, 21/07/2021 - 20:05

Fatimiyyun Tugayları, Afganistan'daki güncel gelişmeler hakkında bir bildiri yayınladı.

Welayet NewsFatimiyyun Tugayları tarafından yayınlanan bildirinin metni şöyledir:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

أَتى‏ أَمْرُ اللَّهِ فَلا تَسْتَعْجِلُوه 

(Allah’ın emri yerine gelecektir; artık onun bir an önce gelmesini isteyip durmayın. Nehl/1)

İslam dünyasındaki ve Müslüman ülkelerdeki son gelişmeler, hiç şüphesiz Müslüman milletler için en tarihi dönemlerden birine damgasını vurmuştur. Dünyadaki tüm Müslümanların bu tarihi kavşakta gösterdiği sabır, tefekkür, hoşgörü, derin düşünce, inanç ve anlayış, dünyada Liberal düzeni bozan yeni bir aşamayı başlatabilir ve dünya müstekbirlerini tarihteki en aşağılayıcı şekilde dize getirebilir.

Bu gelişmeler arasında Afganistan'daki yirmi yıllık gelişmeler, küresel istikbarın gerilemesi ve aşağılanmasında kesinlikle yeni bir dönüm noktası olacak ve dünyadaki mazlumların zaferi ve müstekbirlerin yenilgisi doğrultusunda tevhidin mukaddes özünden doğan ilahi bir sonucu olacaktır.

Bugün Afganistan'ın sorunları, bu dünyadaki herhangi bir özgür insan için önemlidir ve bugün Afganistan'daki gelişmeleri görmezden gelmek kolay değildir.

Bu nedenle Fatimiyyun Tugayları, Afganistan'daki mevcut ve gelecekteki gelişmeleri şöyle açıklıyor:

1- Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan'daki yenilgisi ve küresel istikbarın ve Batılı destekçilerinin rezil bir şekilde bu ülkeden ayrılması, Afganistan'ın Müslüman halkı da dahil olmak üzere tüm Müslümanları kesinlikle mutlu etmiştir. Bu ağır yenilgi, Afganistan'ın tüm Müslüman halkının iç ve dış direnişinin bir sonucudur ve Afganistan'ın işgalinin sona ermesi ulusal bir kutlama olacaktır.

2- Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan'dan görünüşte askeri olarak çekilmesine, bugünlerde bu oyunlardan bazılarına tanık olduğumuz aldatma ve hileler mutlaka eşlik edecektir. Amerikan liderleri, kendi beyanlarına göre, Afganistan'da düzensizlik ve barışın sağlanmaması ve istikrarsızlık yaratmak için çalışıyorlar, böylece son yirmi yılda olduğu gibi aşırılığın yayılması yoluyla Afganistan'daki bariz hedeflerine ulaşabilirler. Afganistan'ın saygıdeğer halkı ve tüm Afgan liderleri ve bu ülkeyi düşüneneler bu konuda uyanık olmalıdır.

Amerika Birleşik Devletleri ve onun hem Afganistan'daki hem de bu ülke dışındaki Batı yanlısı liberal demokratları, birliklerinin Afganistan'dan çekilmesiyle derhal ve eş zamanlı olarak, iki ana hedefi olan ciddi bir yumuşak savaş başlattı:

A) Birinci amaç, Afganistan'ı bir kahraman olarak bırakmak ve diğer ülkeleri Amerikalıların sınır dışı edilmesine direnmekten vazgeçmeleri için onlara ABD'nin geri çekilmesiyle Afganistan'daki durumun iç savaşa ve güvensizliğe dönüşeceğini ilan etmektir.

B) Amerika Birleşik Devletleri ile Batılılar arasındaki bu temel yumuşak savaşın bir sonraki hedefi, Şiiler ve Sünniler arasındaki mezhebi savaşın ateşlendiği bir iç savaş başlatmaya yönelik ciddi bir girişimdir ve bunun için hiçbir çabadan kaçınmayacaklardır. Son zamanlarda medyanın Afganistan'da farklı mezhepleri bir araya getirme çabası Amerikan medyası ve Batı'ya düşkün olanlar tarafından hızla takip ediliyor ki bunun örneğini hem Afganistan'da hem de bu ülke dışında görmek mümkündür.

Kuşkusuz, Amerika’nın bu yumuşak savaş bulmacasını bilerek oynayanlar hainlerdir ve küresel istikbar bu uğursuz planı gerçekleştirmeyi başarırsa, Afganistan'ın Müslüman ve mazlum halkının kanının dökülmesine ortak olacak ve Afganistan’ın mert ve onurlu halkının gazabıyla karşı karşıya kalacaklardır.

3. Son günlerde Afganistan'ın pak Fatimi şeceresiyle hiçbir ilgisi olmayan bazı kişi ve grupların medyayı taciz etmeye ve Fatımiler adına yorum, haber ve analizler sunmaya başladıklarına tanık olduk ve bu konuda da birkaç noktaya değinmek gerekiyor:

A) Fatımilerin komutanları ve üst düzey yetkilileri hiçbir sosyal ağda resmi olarak aktif değiller. Bu nedenle sosyal ağlarda Fatimiler adı ve unvanıyla faaliyet gösteren kişi, grup ve sayfaların Fatımilerle hiçbir ilgilerinin olmadığı duyurulur ve bu unvanlarla faaliyetlere devam etmek, bu kutsal isme ihanet ve bu ismi kötüye kullanmak demektir.

B) Fatımilerin haberlerini ve tutumlarını duyurmak için tek resmi kaynak, aşağıdaki adresler aracılığıyla sosyal medyada faaliyet gösteren Fatımi Medya Merkezi olup, diğer şahıslar tarafından yayınlanan haberler ve sosyal ağlardaki çeşitli medya ve sayfalar geçersizdir.

Adresler:

telegram.me/Fatemiyun1434

Eitaa.com/Fatemiyoun_1434

Twitter.com/Gharin1434

Aparat.com/Fatemiyoyun1434

Sapp.ir/Fatemiyoyun1434

ble.ir/fatemiyun1434

youtube.com/channel/UCMG7sACcDGg6Rl7iA_IXaZA

Bu kişi ve grupların yorumları, Fatımilerin temel faaliyetleri hakkında bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır ve ciddiye alınmamalıdır.

C) Afganistan'da Fatımi askerlerinin sahadaki varlığına ilişkin haberler veya medyanın bu konunun bu şartlarda gerçekleşmesi için çalışması, küresel istikbarın uğursuz hedeflerine ulaşması için yeni Amerikan-Siyonist medya oyunudur ve bu yola girenler isteyerek veya istemeyerek onların sahalarında oynamaktadır ve birçok kez söylendiği gibi, Fatımilerin şu anda medyanın yutturmacasına ihtiyacı yoktur.

4- İslam dünyasının tüm düşünürleri ve liderleri arasında kendilerini İslam'ın evlatları olarak gören Fatımîler, Ayetullah Hamanei’yi dünyadaki Müslümanların kapasitelerine, olanaklarına, acılarına ve sorunlarına karşı en şefkatli ve bilinçli insanı olarak görmektedir. Bu nedenle Afganistan'ın çıkarlarına bağlı kalma gereğinin yanı sıra, kendilerini İmam Hamanei’nin en yüksek emir ve yönlendirmelerini takip etmekle yükümlü bilmektedir.

Şüphesiz Fatımilerin komutanları, üst düzey yetkilileri ve hırslı, yiğit ve sabırlı savaşçıları, bu büyük liderin emrini her zaman dinlediler ve trenlerini onun rayında ilerlettiler.

5. Yukarıda bahsedilen konular doğrultusunda, savaşın kesinlikle Afgan sorununun çözümü olmadığını ve barışın Afganlar arasında herhangi bir yabancı taraf olmadan doğrudan diyalog yoluyla kurulacağını beyan edilmiştir.

6. Fatımiler, Irak ve Suriye de dahil olmak üzere bölgede radikalizmin yaratılmasındaki rolü daha önce ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerin Müslüman halklarını çileden çıkaran tüm bölgesel ve bölge ötesi aktörlerini uyarmakta ve şöyle demektedir: ‘Bu sefer geçmişteki hatanızı Afganistan'da tekrar denemeyin ve mazlum Afganları diyalog fırsatından mahrum etmeyin, aksi takdirde yaktığınız bu ateş önce kendinizi saracak ve Afganistan sınırları dışındaki size karşı bir direniş şekillenecektir.

7- Tüm gruplar, aşiretler ve politikacılar eğer diyaloğu iç savaşa tercih eder ve Afgan halkının çıkarlarında ısrar ederek müreffeh bir Afganistan’a ulaşmak için bazı gruplar çıkarlarından vazgeçerse, Amerikan güçlerinin bölgeden ve Afganistan'dan çıkarılması ile dini değerler ve insan onuru korunarak daha güzel bir dünya oluşturulabilir.

Şüphesiz Afganistan'ın ülke içindeki ve dışındaki tüm onurlu insanları İslami, modern ve ilerici bir Afganistan inşa etmek için canlarını feda edeceklerdir.

Son olarak, dünyadaki tüm Müslümanları Kurban Bayramı'nda başta Afganistan'ın mazlum halkı olmak üzere dünyadaki tüm Müslümanlar için dua etmeye, onlara barış, istikrar ve sükunet dilemeye çağırıyorum.

قُل لَنْ یُصیبَنا اِلاّ ما کَتَبَ اللهُ لَنا هُوَ مَوْلنا وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَّکَّلِ الْمُؤمِنُون

(De ki: "Allah'ın bizim için yazdığından başkası bize erişmez. O, bizim mevlamızdır. Öyleyse, mü'minler, yalnız Allah'a tevekkül etsinler. Tevbe/)



Yeni yorum ekle