Ensarullah Liderinden Hac Mesajı

Sa, 20/07/2021 - 08:18

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Yemen halkının Kurban Bayramı'nı kutladı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Husi, Kurban Bayramı vesilesiyle el-Mesire TV'de yayınlanan mesajında şunları söyledi: ‘Bu bayram milletimizin bu yıl zor koşullardan, büyük zorluklardan ve zor olaylardan geçtiği bir döneme denk gelmiştir.

İslam ümmeti, karşılaştığı tehlikeler, problemler ve zorluklar kadar, ondan kurtulmanın anahtarlarına ve güç unsurlarına sahiptir.

İslam ümmeti, fiili olarak Allah'a dönerek kurtuluş yollarını bulabilir.

Kurban Bayramı, ilahi emirlere mutlak teslimiyetin ve fedakarlığa tam hazırlığın ebedi bir hatırlatıcısıdır. Kurban Bayramı, hakikat ayinlerine ek olarak, ümmete kararlılık ve nurdan zevk alma konusunda ilham verebilecek dersler içerir.’

Seyyid Abdülmelik Husi, Dünyanın farklı ülkelerinden hacıların girişini yasaklayan Suudilerin bu eylemini kınadı ve şunları söyledi: ‘Baskıcı Suudi rejiminin iki yıl üst üste İslam dünyasını Hac'dan mahrum bırakması büyük bir talihsizliktir.

Suudi rejiminin, dünyanın farklı ülkelerinden Müslümanların girişini yasaklama ve Hac ibadeti konusunda Suudi Arabistan'ın içinden sembolik ve sınırlı bir katılımla yetinme eylemi, Kur'an-ı Kerim metniyle açık bir çelişkidir.

Suudi rejiminin yaptığı şey, Allah'ın İslami ve evrensel bir görev olarak adlandırdığı Hac'ın ilkelerini açıkça ihlal etmektir.

Mescid-i Aksa hacılardan boşaltılırken, Suudi rejiminin seyahat kafileleri aracılığıyla müstehcen konserler ve eğlenceler düzenlemeye devam ettiğine tanık oluyoruz.

Suudi rejiminin müstehcen kutlamalara sunduğu hizmetler ve olanaklar, bu rejimin gerçek yüzünü ve eğilimlerini yansıtıyor.

Sapkın Suudi rejimi, Müslümanların kutsal duygularına saygı göstermediği gibi, İslam'ın büyük bir direğinin kutsallığına da saygı göstermemektedir.

Suudi rejimi, kutsal türbelerinde bu görevi yerine getirme hakkına sahip olan İslam ümmetine, buralar bu rejime ait olmamasına rağmen saygı göstermiyor.

Suudi rejiminin dünyanın diğer ülkelerinden Müslüman hacıların girişini yasaklayan acımasız eylemleri, bu rejimin İslam ümmetine karşı yıkıcı rolü çerçevesinde işlediği büyük suçlardan biridir.

Suudi rejiminin ümmet düşmanlarına hizmet etmek için işlediği bir diğer suç da ABD ve İngiltere gözetiminde çok değerli Müslüman Yemen halkına karşı devam eden saldırılardır.

İşgalciler, milletimize karşı en büyük suçları, gıda, ilaç, yakıt ve diğer yaşam ihtiyaçlarını kuşatarak ve engelleyerek işlemektedir.

Suudi rejimi, BAE ve müttefikleri ile birlikte ümmetin düşmanlarına hizmet etmek için adımlar atıyor ve Filistin'den Bahreyn'e, Suriye'den Irak'a kadar diğer ülkelere karşı komplolarını ilerletiyor.

Kıymetli Yemen halkını, cepheleri mali ve kuvvet bakımından desteklemeye ve ülkemize yönelik devam eden saldırılara direnmeye devam etmeye çağırıyorum.

Allah-u Teala'nın el-Bayda vilayetinde ve diğer cephelerde bize bahşettiği büyük zaferleri kutluyorum.

Bu zaferler, sabrın, fedakarlığın ve sorumluluğun büyük sonuçlarının önemli ve açık bir simgesidir.’



Yeni yorum ekle