İmam Hamanei: İran Herkesi Emperyalizme Karşı Direnişe Çağırıyor

Pt, 19/07/2021 - 18:48

İslam Devrimi Rehberi İmam Hamanei, "Tüm İslam dünyası, ABD ve müttefiklerinden gelebilecek her türlü müdahale ve kötülüğe karşı koyma konusundaki kararlığını ilan ediyor" dedi.

Welayet News  - İmam Hamanei, Hac ibadeti münasebetiyle dünyadaki Müslümanlar için bir mesaj yayınladı.

İmam Hamanei batının İslam dünyası üzerindeki emperyalist emellerine dikkat çekerek, ‘’Müslüman milletler ülkelerinin ve hükümetlerinin kaderlerini belirlemekte hiçbir rol oynamamış ve tamamıyla saldırgan Batılı hükümetlerin politikalarına tabi kalarak onların açgözlülüğü, müdahalesi ve kötülüğüne maruz kalmışlardır.

Günümüzde bazı ülkelerin bilim alanında geri kalması ve siyasi bağımlılığı onların yetersizliklerinin bir sonucudur.

Emperyalizm dünyasını endişelendiren İran herkesi direnişe çağırıyor: ABD ve diğer saldırgan güçlerin müdahalesine ve kötülüğüne direnmek ve İslami öğretilere dayanarak İslam dünyasının geleceğini kontrol altına almak.

Doğal olarak ABD ve müttefikleri 'direniş' başlığına hassastır ve 'İslami Direniş Cephesi' ile düşmanlığa kalkmıştır. Bölgedeki bazı devletlerin onlara eşlik etmesi de bu düşmanlıkların devamını gösteren acı gerçektir.

Irak, Suriye, Lübnan ve diğer ülkelerdeki gayretli gençlerin ve direniş üyelerinin kararlığını saptırma ve bunu İran'a veya başka bir otoriteye bağlama yönündeki propaganda çabaları ve bu cesur ve uyanık gençlere hakareti, ABD'lilerin bölge halklarını anlamamalarından kaynaklanmaktadır.

Uyanık ve ihtiyatlı olan bölge halkları yaklaşımlarının ABD'yi memnun etmek için hayati öneme sahip Filistin meselesinde onun aşırı isteğine boyun eğen bazı devletlerininkinden daha farklı olduğunu göstermiştir.

Açık veya gizli bir şekilde gaspçı siyonist rejimle dostluk eden devletler, Filistin halkının tarihi vatanı üzerindeki hakkını inkar ediyorlar. Onlar kendi ülkelerinin doğal kaynaklarını talan etmekten vazgeçmemiş ve şimdi de Filistin halkının varlığını yağmalamaktalardır." ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle