Batı Şeria'da Siyonist saldırıda çok sayıda Filistinli yaralandı

Ct, 17/07/2021 - 14:10

Filistin Kızılayı Cuma gecesi, Batı Şeria'daki Nablus'un güneyindeki Bita kasabasında Filistinli göstericilere saldıran siyonist güçlerin bu terör girişiminde en az 282 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Welayet News - Batı Şeria'daki Nablus'un güneyindeki Bita kasabası, dün işgalci Siyonist rejimin yasadışı yerleşim yerlerine karşı Filistin protestolarına tanık oldu.

Siyonist rejim, uluslararası toplumun iradesi ne olursa olsun Siyonist yerleşimler inşa etmeye her zaman devam etmekte ve bu konuda ABD'nin desteğini almaktadır. Bu yerleşimlerin tümü uluslararası hukuka göre yasa dışıdır.

23 Aralık 2016 tarihli BM Güvenlik Konseyi bir kararında (Karar 2334), Siyonist rejimi İşgal Altındaki Filistin Toprakları'ndaki tüm yerleşim faaliyetlerini derhal ve tamamen askıya almaya çağırdı.

Irkçı İsrail rejimi, Siyonist yerleşim siteleri kurarak Filistin topraklarının coğrafi yapısını değiştirmeye ve Filistin topraklarındaki hegemonyasını pekiştirmek için onlara Siyonist figürler vermeye çalışıyor.



Yeni yorum ekle