Nasr el-Mubin Operasyonu'nun Detayları

Cu, 16/07/2021 - 17:41

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Yemen ordusunun yaptığı Nasr el-Mubin Operasyonunun ayrıntılarını açıklayarak, operasyonda Bedir ve Sa'ir füzelerinin kullanıldığını söyledi.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Yemen ordusunun tekfirci unsurlara karşı 72 saat içinde gerçekleştirdiği Nasr el-Mubin Operasyonunun detaylarını anlattı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Düşman, silahlı kuvvetlerin çeşitli cephelerde saha başarıları elde etmesinin ardından IŞİD ve el-Kaide'nin tekfirci gruplarını harekete geçirmeye çalıştı. Tekfirci grupların etkinleştirilmesi, Amerika'nın Yemen'i hedef alıp paralı askerlere ve tekfircilere teslim etme planlarının içinde yer alıyor. Tekfirci gruplar, faaliyetleri ve hareketleri ile Bayda Valiliği'ne bağlı ilçelerin bazı bölgelerine ulaşmaya çalıştı

Saldırı Koalisyonu, tekfircilere destek sağlayarak düzinelerce yabancı tekfircinin hedeflenen bölgelere girişini kolaylaştırarak destekledi. Saldırganlık koalisyonu savaş uçakları ile tekfirci gruplara verdiği desteğin bir parçası olarak 161'den fazla hava saldırısı düzenledi.

El-Beyda'nın bazı bölgelerinde vatandaşlara karşı infazlar dahil olmak üzere birçok suç işlendi ve bu, silahlı kuvvetlere harekete geçme zorunluluğu getirdi. Kuvvetlerimizin çeşitli birimleri, el-Beyda Valiliği halkı ve özgür yerli aşiretlerin desteğiyle operasyonu gerçekleştirdi.

Hava Kuvvetleri ve Füze Kuvvetleri tarafından 66 operasyon düzenlendi. Füze Kuvvetleri Nasr el-Mubin Operasyonu sırasında Bedir ve Sair füzeleri ile 9 operasyon düzenledi.

Hava kuvvetleri, Nasr el-Mubin operasyonu sırasında düşman kuvvetlerine yönelik 40 hedefleme ile 17 keşif ve izleme operasyonu gerçekleştirdi. Güçlerimiz tekfirci unsurların yoğunlaştığı yerleri hedef almayı başarmış, bu operasyonları sesli ve görüntülü olarak belgelemiştir

Nasr el-Mubin Operasyonu sırasında toplamda 100 kilometrekarelik bir alana sahip Al-Soma ve Al-Zahir bölgeleri kurtarıldı. Operasyon sırasında 350 tekfirci ve paralı asker öldürüldü ve 560 kişi yaralandı. Geri kalanlar işgal altındaki bölgelere kaçtı.

Güçlerimiz, operasyonda 29 zırhlı aracı imha etmeyi başardı. Bu savaş, IŞİD ve el-Kaide'nin tekfirci unsurlarının gerçekliğini ve saldırganlık koalisyonu içindeki Amerikan projesiyle olan bağlantılarını bir kez daha değerli halkımıza kanıtlamıştır.

Son operasyon sırasında tekfirci gruplara yapılan askeri, medya ve mali destek, bu grupların yabancıların ülkemize karşı elindeki araçlardan başka bir şey olmadığını ortaya koymaktadır.

Ordunun, komitelerin ve güvenlik servislerinin tekfircilere yönelik çeşitli operasyonlarında bulunan silahlar, IŞİD ve El Kaide'ye yönelik saldırganlık koalisyonunun desteğinin boyutunu doğruluyor

Yetkili makamlar, Ma’rib şehri ve diğer bölgelerdeki hareketler ve faaliyetler de dahil olmak üzere işgal altındaki bölgelerdeki tekfirci unsurların hareketleri hakkında bilgi sahibidir. Bayda Valiliği'nin tüm halkına, zaferleri için teşekkür ederiz

El-Beyda'yı yeniden bu suç çetelerinin yuvasına çevirme planlarını boşa çıkarmak için el-Beyda'nın evlatlarına karşı üzerimize düşen görevi yerine getirme inancı ve kararlılığıyla ilerliyoruz.

7 yıl boyunca saldırgan güçler tüm askeri, güvenlik ve ekonomik seçenekleri kullandılar ve bu halktan sebat ve meydan okumadan başka bir şey bulamadılar.’’



Yeni yorum ekle