İşgal Rejimi 500 Yeni İşgal Yerleşkesi Yapıyor

Cu, 16/07/2021 - 17:34

Beytüllahim kentindeki İstinat Duvarlarına ve Yerleşim Yerlerine Karşı Direnme Teşkilatı Ofisi Direktörü Perşembe günü yaptığı açıklamada, siyonistlerin şehirde 510 yeni konut inşa edeceğini duyurdu.

Welayet News  - Direktör Hasan Berice, ‘Siyonistler, Beytüllahim'in güneyindeki Beyt Facr kasabasının topraklarındaki Siyonist kasabası Mecdal Ovz'da 400 birim inşa etmek istiyor.’’ dedi.

Öte yandan bu ilin doğusundaki "Kisan" kasabasının topraklarında bulunan Siyonist "Abi Hanahal" kasabasında 110 ünite daha inşa edilecek.

Bennett'in kabinesi, uluslararası toplumun karşı çıkmasına ve bu konuda uluslararası kararların yayınlanmasına rağmen, Filistin topraklarında işgalin ve yerleşim yerlerinin inşasının devamına vurgu yaptı.

Daha önce, BM İnsan Hakları Özel Raportörü Michael Link, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi toplantısında, ‘işgal altındaki Batı Şeria'da Siyonist rejimin yerleşiminin bir savaş suçu olduğunu ve bu rejime, yasadışı işgalin Siyonist rejime mal olacağı konusunda bilgi verilmesi gerektiğini söyledi .



Yeni yorum ekle