Yemen Ordusundan Suud’a Bir Darbe Daha

Per, 15/07/2021 - 18:37

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Yemen Ordusu'nun çeşitli cephelerde elde ettiği saha başarılarının ardından düşmanın bir kez daha IŞİD ve el-Kaide de dahil olmak üzere tekfirci grupları yenilgiye uğrattığını ifade etti.

Welayet News  - Yemen Ordusu Yahya es-Seri, el-Beyda vilayetinde düzenlenen Nasr'ul Mubin (Aşikar Zafer) operasyonuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Tekfirci gruplar hareket ve eylemleriyle el-Beyda vilayetinde bazı bölgelere ulaşmaya çalıştı. Tekfirci grupların yeniden canlanması aslında ABD'nin Yemen'i hedef alıp paralı askerlere ve tekfircilere verme planlarının bir parçasıydı." diye belirtti.

Yahya es-Seri, "Ordu ve Halk Komiteleri'nin operasyonları sırasında elde edilen silahlar ve tekfircilere karşı güvenlik kurumlarının elde ettikleri, saldırgan koalisyonun bu tekfirci gruplara karşı ne kadar destek verdiğini göstermektedir. İşgalci Suudi koalisyonu tekfircileri destekledi. Onlara silah sağladı ve düzinelerce yabancı tekfircinin ülkeye girmesine zemin hazırladı. Bu savaş, IŞİD ve el-Kaide'nin tekfirci unsurlarının gerçekliğini ve bölgedeki ABD planıyla olan bağlantılarını bir kez daha gözler önüne serdi. Yemen'deki ilgili taraflar, bu tekfirci unsurların Marib şehri ve diğer alanlar da dahil işgal altındaki topraklardaki hareketleri hakkında bilgi sahibidir." dedi.

Yemen Ordusu sözcüsü şunları kaydetti: "Tekfirciler el-Bayda vilayetinde sivillere karşı sayısız suç işledi. Bu durum, Yemen güvenlik güçlerini ve silahlı kuvvetlerini hızla harekete geçmeye sevk etti."

Yahya es-Seri, "Nasr'ul Mubin Operasyonu'nda 350 tekfirci ve paralı asker öldürüldü ve 560 kişi de yaralandı ve geri kalan unsurlar kaçtı." dedi

Sözcü yapılan operasyonlar hakkında şu açıklamada bulundu: "Yemen Ordusu'nun farklı birimleri, el-Beyda halkı ve bu vilayetin özgür aşiretlerinin desteğiyle geniş çaplı bir operasyon başlattı. Bu muharebe sırasında füze birliği Bedir ve Sair füzeleri ile 9 saldırı gerçekleştirdi. İHA ve füze birimi tarafından da 66 saldırı gerçekleştirildi. İstilacı koalisyon savaş uçakları da savaşta tekfirci grupları desteklemek için 161'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi."

Yemen Ordusu sözcüsü, "Güçlerimiz tekfirci unsurların mevzilerini hedef almayı başardı ve operasyonu fotoğraf ve videolarla belgeledi. Nasr'ul Mubin Operasyonu, yaklaşık 100 kilometrekarelik bir alanı kaplayan el-Sumea ve el-Zaher şehirlerindeki alanların geri alınmasını sağladı. Kuvvetlerimiz ayrıca 29 adet zırhlı aracı imha etti." diye belirtti.

Yahya es-Seri, "Tekfirci grupların bu son savaşta askeri, medya ve mali desteği, bu grupların ülkemize karşı yabancıların elinde sadece bir araç olduğunu gösterdi." dedi.



Yeni yorum ekle