Asaib-i Ehli Hak Hareketi, Sadr'ın Seçimlere İlişkin Tutumunu Eleştirdi

Per, 15/07/2021 - 18:30

Kays el-Hazali liderliğindeki Asaib-i Ehli Hak Hareketi, bugün Sadr grubu liderinin ve adaylarının parlamento seçimlerinden çekilmesine tepki gösterdi.

Welayet News  - Irak'taki Asaib-i Ehli Hak Hareketi Lideri Kays el-Hazali, Mukteda Sadr'ın seçimleri boykot etme hamlesine yanıt olarak, seçimlerin göstericiler ve merciiyetin talebi olduğunu ifade etti.

Asaib-i Ehli Hak Hareketi'nin siyasi büro üyesi Saad el-Saadi, Irak parlamento seçimlerinin önümüzdeki Ekim ayında yapılması gerektiğini belirterek, Şafak News'e verdiği röportajda şunları söyledi: "Parlamento seçimlerinin yapılması, Mustafa el-Kazimi başkanlığındaki Irak hükümeti için önceliklerinden biri. Bu nedenle, belirli ve ilan edilmiş zamanda yapılmalıdır."

Saad el-Saadi, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Seçimlerin zamanında yapılması, Irak halkının güvenini yeniden kazanmak, ekonomik ve güvenlik krizlerinden çıkmak için göstericilerin ve merciiyetin talebidir. Bu nedenle bunda ısrar ediyoruz."

Mukteda es-Sadr liderliğindeki parlamentoda yer alan Sairun grubu, 2018 parlamento seçimlerinde 54 sandalye kazandı. Sadr grubu daha önce bir sonraki Irak hükümetinde başbakanlık görevinin elde edilmesi gerektiğini belirtirken, Mukteda Sadr bugün aniden seçimden çekildiğini duyurdu. Onu, Sadr'a bağlı Irak meclis başkanı birinci yardımcısı Hasan el-Kaabi'nin bir sonraki seçimde adaylığını geri çekmesi izledi. Ondan sonra diğer Sadr adayları da birer birer seçimden çekildi.

Irak parlamento seçimleri iki gecikmenin ardından 10 Ekim'de yapılacak ve ardından yeni hükümet göreve başlayacak. Daha önce Mustafa el-Kazimi, yaklaşan parlamento seçimlerinde aday olmayacağını ve mevcut yönetimi yönetmek için elinden geleni yapacağını açıklamıştı.



Yeni yorum ekle