Türkiye'nin Siyonist Rejim ile Hız Kesmeyen İlişkiler

Per, 15/07/2021 - 18:27

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ile işgal rejimi İsrail’in ilişkilerine dair normalleşmeyi hızlandırma işareti verdi. Ülke liderinin telefonda görüştüğünü ve bundan sonra somut adımlar görülmeye başlanacağını söyledi.

Welayet News  - Çelik, Türkiye-işgal rejimi ilişkilerine yönelik, "Bölgede konuşacağımız pek çok konu var İsrail ile Filistin meselesi başta olmak üzere. Umarız sorunların çözümüyle ilgili diyaloglar, karşılıklı işbirliklerinin geliştirilmesi açısında bundan sonra daha somut adımları göreceğiz.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işgal rejimi Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin konuşan Çelik, şöyle dedi:

"Netice itibarıyla bölgede konuşacağımız pek çok konu var, İsrail ve Filistin meselesi başta olmak üzere. Burada konuları ikiye ayırıyorum, bir kısmı bilinen sorun alanlarıdır, bu sorun alanlarının çözülmesiyle ilgili olarak atılması gereken adımlar, kurulması gereken diyaloglar konusunda bir irade ortaya çıkmıştır. Diğer alan ise turizmden ticarete kadar iş birliği yapılabilecek alanlardır. Her iki tarafın da kazan-kazan formülü ile kazanabileceği alanlardır. Umarız hem sorunların çözümü ile ilgili diyalogların gelişmesi açısından hem karşılıklı olarak geliştirilebilecek iş birlikleri açısından bundan sonra daha somut adımları göreceğiz. Bu çerçevede devam edeceğiz."

Bilindiği gibi Erdoğan, işgal rejimi cumhurbaşkanı olan Isaac Herzog'la  telefon görüşmesi gerçekleştirip Herzog’u tebrik etmişti.

Erdoğan, "Filistin-İsrail ihtilafının BM kararları çerçevesinde, iki devletli, kalıcı, kapsamlı şekilde çözüme kavuşturulmasının uluslararası camianın beklentisi olduğunu" belirtmişti.

AKP iktidarı döneminde işgal rejimi ile Türkiye ilişkileri zirve yaptı. 2010'da AKP iktidarı ile Siyonist rejimin balayındayken doruğa ulaşan ( 2007 yılında işgal rejimi cumhurbaşkanı Şimon Peres TBMM’de alkışlandı. Erdoğan da alkışladı.)

Gazze Şeridi'ne Özgürlük Filosu adlı insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine askeri saldırı; Siyonistlerin bu eylemi 9 Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlandı ve Tel Aviv ile Ankara arasında gerginliğe neden oldu.

Tabi ki bu gerginlik uzun sürmedi. Zaten Mavi Marmara olayından bir ay kadar sonra ticari ilişkiler zirveye ulaşmıştı. Daha sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mavi Marmara’ya ilişkin. ‘ Dönemin başbakanına mı sordunuz?’’ diyerek ikili ilişkilerdeki konumunu tekrar gösterdi.

Tel Aviv-Ankara ilişkisi bir işgal yardım uçağının İstanbul'a inmesiyle yeni bir aşamaya girdiği Haziran 2020’de artık gizlenmiyordu. Kargosunu bırakırken üzerine işgal rejimi ve Türk bayrakları olan uçak, medyadan gizlenmedi.

Siyonist işgal medyası da 40 dakikalık Erdoğan-Herzog görüşmesi sonrasında Türkiye'nin işgal rejimine büyükelçi atamak istediğini, 2020 büyükelçi atamaları kapsamında atadığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Ufuk Ulutaş'ın ise yakın zamanda Herzog'a resmi başvuru yapacağını öne sürdü.

Öte yandan bu bağlamda geçtiğimiz günlerde yeni bir adım atılmıştı. Normalleşme yolunu ticari ilişkilerle taçlandıran Türkiye 11 yıl aradan sonra siyonist rejime kültür müşaviri atamıştı.

12 gün süren Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda yüzlerce sivili, eğitim, basın ve sağlık binalarını hedef alan işgal rejimini süreçte kınayan Türkiye, işgal rejimiyle dostluğunu pekiştirmek için 11 yıl sonra yeni bir atama gerçekleştirdi.



Yeni yorum ekle