Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı

Per, 15/07/2021 - 17:45

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alındı.

Welayet News  - Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Fatma Öncü, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Mehmet Hamdi Yıldırım atandı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin uzun süredir devam eden protestoları sonrası Melih Bulu görevden alındı.

Görevden alma kararı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı. İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğüne ise Ahmet Ercan Gegez atandı.

Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararının ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımla haberin asılsız olduğunu iddia etti.  

Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği "Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim" yazdığı postuna göndermeye bulunarak "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır" dedi. 

Bulu, paylaşımını kısa bir süre sonra sildi, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştı.



Yeni yorum ekle