Buldan: AKP ile masaya oturacak tek bir Kürt yoktur

Çar, 14/07/2021 - 15:00

'Kürtler ölene kadar bize yaptıklarınızı, Demirtaşları, Yüksekdağları cezaevinde tutmanızı, Kürtlerin iradesini gasp etmenizi asla unutmayacaktır.'

Welayet News  - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Antep'te muhalefete dönük eleştirilerinin "AKP ile masaya oturacaklar" diye çarpıtıldığını belirterek, "Bu ülkede yapılan bütün hukuksuzlukların ardından AKP ile masaya oturacak tek bir Kürt yoktur" dedi.  

AKP İLE MASAYA OTURACAK TEK KÜRT YOK

Bugün AKP’nin Kürtlere zulmü, baskısı ortadadır. Bu ülkeyi öyle bir zorbalıkla yönetiyor ki seçimlerde bir kez daha iktidara gelmeyi hedefliyorlar. Artık Türkiye halklarının ve Kürtlerin AKP’nin yalanlarına karnın tok olduğunu bir kez daha göstermenin zamanı gelmiştir. Dün Antep'te çözüm sürecinden bahsettim. Bu ülkenin çözüm sürecindeki kıymetli zamanından bahsettim. Bu açıklamaları çarpıtanlar, çözüm sürecinde bir kez daha AKP ile masaya oturmak istiyor diyenler, bugün AKP’nin zulmü karşısında, kayyımlar, cezaevinde olan milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızın, her gün operasyonlarla yöneticilerimizin tutuklanması, hakkımızda açılan davaların, fezlekelerin, bu ülkede yapılan bütün hukuksuzlukların karşısında AKP ile masaya oturacak tek bir Kürt yoktur. 

KÜRTLER YAPILANLARI UNUTMAYACAK

Ülkeyi anti demokratik uygulamalarla yönetenler, halkların, Kürt halkının yürüttüğü siyasetin önüne engel çıkaranlar, Kürtlerin dilini yasaklayanlar, seçilmişlerin baskı uygulayanlara, Kürtlere seçme ve seçilme hakkını çok görenler, Kürtlere adaleti, hukuk yok sayanlar,Kürt halkına her gün zulüm yapanlar iyi bilsin ki, artık son demlerini yaşıyorlar. Onlar da görüyorlar, anketlerde baş aşağı gidiyorlar. Bunun için Diyarbakır’da gidip Kürtlere göz kırpıyorlar. Sizin Diyarbakır’a, Hakkari'ye, Van’a gitmeniz, halkı barış mücadelesinde, özgürlük, demokrasi mücadelesinden aynı zamanda sizin bize uygulamış olduğu haksızlıkların unutulmasına vesile olmayacaktır. Kürtler ölene kadar bize yaptıklarınızı, Demirtaşları, Yüksekdağları cezaevinde tutmanızı, Kürtlerin iradesini gasp etmenizi asla unutmayacaktır. AKP’ye bunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

TECRİT KALDIRILSIN

Dün Antep’te söylediğim bir şey de çarpıtıldı. Çözüm sürecinde masayı kimin devirdiğine dair söylentiler çıktı. Cumhurbaşkanı Diyarbakır’da çözüm sürecinde masayı HDP’nin devirdiğini söylüyor. Burada o sürecin içerisinde olan biri olarak söylüyorum, ‘Dolmabahçe Mutabakatı’nı tanımıyoruz’ diyenler, HDP’nin 7 Haziran başarısını hazmedemeyenler, bu ülkeye barışın gelmesini çok görenler, bu ülkede demokrasi rüzgarının esmesine engel olmak isterdiler. Onun için çözüm sürecini bitirdiler. Bitiren taraf da açık ve net söylüyorum, bugünün iktidarıdır, AKP iktidarıdır. 

ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİBİZ

Biz elbette çözüm sürecini önemseriz, dün şunu da söyledim, keşke çözüm süreci bir kez olsa, Sayın Öcalan İle görüşmeler başlasa, tecrit ortadan kalksa ve çözüm sürecinde Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülse ama bunu çözecek olanın elbette AKP hükümeti olmadığını da biliyoruz. AKP bu anlayışla, bu zihniyetle bu sorunu çözmek yerine, daha da derinleştirmenin, katmerleştirmenin yol ve yöntemlerini arıyor. Ne yapıyor, siyasetçiyi tutukluyor, ne yapıyor, İmralı’da tecridi uyguluyor, ne yapıyor, her gün operasyon gerçekleştiriyor. İl ve ilçe binalarımıza yapılan saldırılarda bile bu ülkeyi yönetenlerin parmağının olduğunu biliyoruz. Türkiye halkları, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Arabıyla, Sünnisiyle, Alevisiyle, bir bütün olarak kadınıyla, genciyle, bu dönemde seçimlerde, sandıklarda, bu ülkenin demokratik bir yönetime kavuşması için güç birliği oluşturacaktır. Ama oluşturulacak bu güç birlikleri Kürdü inkar eden bir anlayışa sahip olmamalıdır. Kürdün sorununu tam olarak, net olarak ifade etmek zorundadır. Sorun nasıl çözülür, muhattaplarıyla oturup konuşmak zorundadır. Biz böyle bir Türkiye’nin, demokratik bir Türkiye’nin, barışçıl bir Türkiye’nin bu ülkeye hakim olması için sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız. Bu ülkeyi yönetmeye de talibiz. 

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEYİZ

Önlerindeki en büyük engel olarak HDP’yi gördüklerini biliyoruz. En büyük engel biziz, HDP’dir. Çünkü biz Türkiye’nin her yerindeyiz, Türküz, Kürdüz, Ermeniyiz, Süryaniyiz, Aleviyiz, Sünniyiz, kadınız, genciz… Çünkü biz işçiyiz, emekçiyiz, esnafız… Kimin derdi varsa, kimin sorunu varsa, biz oradayız, biz onun yanındayız. HDP bugün Türkiye'de siyasi anlamda siyaset arenasında önemli bir yere sahip, bu bir fikriyattır. Şimdi bir kapatma davası açmışlar. Zannediyorlar ki HDP kapatılırsa, kül olur uçar gider. Ama gelsinler görsünler, HDP’nin bütün binalarında, bütün il ve ilçe örgütlerinde, her kesimde bu ülkede farklı inançlardan kim varsa bu kapının anahtarı onların elindedir. 

HDP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Herkesin elinde HDP’nin anahtarı vardır. O yüzden hiç kimse HDP’nin kapatılacağını sanmasın, ummasın. HDP’yi asla ve asla kapattırmayacağız. Bizler çalışmalarımızı HDP kapatılma gündemine göre değil, halkımızın gündemine göre organize ediyoruz. Her gün alanlardayız, meydanlardayız, sokaklardayız. Kim bir mağduriyet yaşıyorsa, bir oradayız; kim bir sıkıntı yaşıyorsa, onun sesini Meclis’e taşıyoruz. İşte bunun için bizimle bu kadar uğraşıyorlar. Ama uğraşsınlar, çabaları boşadır, çabaları nafiledir. HDP gümbür gümbür geliyor. Bu ülkeye demokrasiyi de barışı da adaleti de yerleştirmeye geliyor”

Buldan’ın açıklamalarının ardından buluşma çekilen halaylarla sona erdi.



Yeni yorum ekle