Reisi Haniye İle Görüştü: Filistin'e Desteğimiz Devam Edecek

Çar, 14/07/2021 - 09:40

Hamas Siyasi Büro Başkanı ve Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreterine hitap eden İran Cumhurbaşkanı, Tahran'ın Filistin’i desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Welayet News  - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, İran Cumhurbaşkanı seçilen Ayetullah İbrahim Reisi'yi telefonla aradı.

Haniye, Reisi'yi İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığı zaferden dolayı tebrik etti ve İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin meselesine verdiği desteği takdir etti.

Ziyad Nahle de Ayetullah Reisi'ye başarılar diledi ve İran'a Filistin halkına ve direnişine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ayetullah Reisi de Siyonist rejimle yapılan Kudüs’ün Kılıcı Savaşında kazanılan büyük zaferi bir kez daha kutladı.

İran'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı, Nahle ve Haniye'ye hitaben şunları söyledi: ‘İran'ın Filistin'i savunmaya ve Kudüs'ün kurtuluşuna kadar bu ülkenin halkını desteklemeye devam edeceğinden emin olun.’

Bu bağlamda Ayetullah Reisi, Siyonist rejimin Mayıs ayında Gazze'ye karşı yürüttüğü 12 günlük savaşta Filistin halkının kazandığı zaferi tebrik ederek şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin'in mazlum milleti ve kahramanca direnişi bir kez daha büyük ve kararlı bir sınavla parladı ve işgalci Siyonist rejimi, kutsal Kudüs'ü özgürleştirme ulvi idealine doğru bir adım daha atmaya zorladı.

İşgalci rejimin Gazze'de kadın ve çocukları ve Filistinli erkekleri kana bulayarak işlediği suç ve cinayetler Siyonistlerin gaddarlığını göstermekle birlikte, bu eylemler insan haklarının ağır ihlali ve Gazze ve Batı Şeria’da evsiz ve sığınaksız insanların mazlumiyetidir. 

Direnişin füzeleri, işgalci Siyonist rejimin kırılgan güvenliğini her zamankinden daha fazla ortaya çıkardı ve Filistinlilerin güçlü iradesi, Siyonistlerin çok katmanlı savunma sistemlerini yenerek İsrail'in yenilmezliğini temelsiz ve aslı olmayan bir şüpheye dönüştürdü.’



Yeni yorum ekle