'Suudi Koalisyonu Ağır Bir Bedel Ödeyecek'

Sa, 13/07/2021 - 21:05

Yemen Savunma Bakanı, Suudi saldırgan koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırı ve kuşatmasını sürdürmesi durumunda ağır bir bedel ödeyeceğini ifade etti.

Welayet News  - Yemen Savunma Bakanı Muhammed Nasir el-Atifi, Saba haber ajansına yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemen, Suudi koalisyonunun saldırılarının yedinci yılında çeşitli silahlar, taktiksel ve eğitim seviyeleriyle savunma ve saldırı yeteneğine sahiptir."

Muhammed Nasir el-Atifi, "Bu tarihi ve kader belirleme savaşını yönetmek, artık saldırganların elinde değildir. Bilakis devrimci, politik ve askeri komutanların güçlü elleri de söz sahibidir." diye belirtti.

Yemenli komutan, "Saldırgan ülkeler baskı ve zulümlerine devam ederse, gelecekte ağır bir bedel ödeyeceklerdir ve bunu iyi anlamaları ve geçmişten ders çıkarmaları gerekir." dedi.

Yemen Savunma Bakanı şöyle devam etti: "Düşmanlığın tehlikeli evresini geride bıraktığımızı vurguluyoruz ve saldırganların başarısızlığını kabul etmesi ve Yemen'in kara, deniz ve hava sahasından çıkmasından başka bir çıkış yolu yoktur."

Muhammed Nasir el-Atifi, "Yabancıların Yemen ve bölge sularındaki varlığının hiçbir yolu yoktur. Yemen milletinin iradesi de güçlü ve yenilmezdir. Ayrılık, milletin iradesinin ve bu direnişin başında kabul edilebilir bir bölüm değildir." açıklamasında bulundu.

Yemen Savunma Bakanı ayrıca, ülkedeki, bölgedeki ve dünyadaki barış ve istikrarın en büyük tehdidinin Yemen'e yönelik kuşatma ve saldırganlığın devam etmesi olarak nitelendirdi ve şöyle dedi: "Bu bağlamda, gelecekteki herhangi bir müzakereye, ABD-Siyonist girişimine ve diktesine rağmen, olumlu bir sonuca varmak mümkün değildir."



Yeni yorum ekle