İran: Kanada ve Amerika İnsan Haklarından Bahsedemez

Pt, 12/07/2021 - 14:54

İslami Şura Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Murtaza Tahrani, ‘Halkın Mücahitleri’ isimli terör örgütünün hamisi olan Amerika ve Kanada’nın insan haklarını savunduklarını iddia edemeyeceklerini vurguladı.

Welayet News  - Söz konusu terör örgütünün sanal ortamda düzenlediği oturuma ve ABD Dışişleri Eski Bakanı Mike Pompeo ve Kanada Başbakanının oturumda konuşma yapmalarına tepki gösteren Tahrani şöyle dedi:

Bu tür oturumları düzenleyenlerin amacı, kaybettikleri umudu canlı tutmaktır. Sonuçta Pompeo gibileri yıllardır İran’a karşı tavır koyuyor, fakat hiç bir sonuç da elde edemiyorlar.

Tahrani şöyle devam etti:

Amerika ve Kanada gibi devletler uluslararası hukuku ihlal eden ülkelerdendir; zira münafık ve tekfirci terör örgütlerine destek veriyorlar. Bunlar dünya genelinde masum insanların katliamından sorumludur ve bu yüzden insan haklarını savunduklarını iddia edemezler.

İran'da terörist hareketlerin başını çeken ve bir zamanlar Batı tarafından da bir terör örgütü olarak kabul edilen bu gurubu desteklemek için üst düzey Avrupalı ​​ve ABD'li politikacılar ve eski Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın da katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Grubun finansman kaynaklarına ilişkin kesin bir tahmin bulunmamaktadır. Bu grubun terörist doğası nedeniyle, onları finanse eden kişi ve ülkeler bunu asla kabul etmemiştir ve bu grup tarafından ayda milyonlarca dolar harcanmasına rağmen, bu masrafların sponsorları asla kimliklerini açıklamamaktadır.

Gerçek şu ki, grubun hem terör alanında hem de diğer birçok durumda birçok faaliyeti uluslararası suç olarak kabul ediliyor. 



Yeni yorum ekle