Küba'da ABD Provokasyonu

Pt, 12/07/2021 - 09:33

Küba'da yüzlerce kişi, kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle hükümeti protesto etti. Sokağa çıkan protestocuların ABD bayrakları taşımaları oldukça dikkat çekti.

Welayet News  - Bölge basınında çıkan habere göre, başkent Havana'ya 33 kilometre mesafede yer alan San Antonio de los Banos kasabası ile ülkenin farklı bölgelerinde, sokaklara çıkan yüzlerce kişi hükümet karşıtı gösteri yaptı.

Ancak Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez, "Devrimi teslim etmeyeceğiz" diyerek tüm devrimcileri ve devrimin gerçek sahibi Küba halkını devrimi savunmak için sokaklara çağırdığını duyurdu.

Bu çağrının ardından Küba'nın dört bir yanında halk sokağa dökülürken, ellerinde Fidel dövizleriyle ABD bayrakları taşıyan protestoculara tepki gösterdiler.

Provokasyon sonrası halka birlikte sokağa inen Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez, ABD yönetimini pandemi döneminde Küba'da siyasi istikrarsızlık çıkarmakla, abluka uygulayarak ekonomiyi altüst etmekle suçladı.

Salgın sonrasında ekonomisi iyice kötüleşen Küba'da halk, ilaç kıtlığı ve temel ihtiyaç maddelerine ulaşmakta ciddi sıkıntı çekiyor.

Bilindiği gibi ABD hiçbir meşru dayanağı olmadan onyıllardır Küba'yı abluka altında tutuyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle