El-Fetih: İşgal Rejimi İle Normalleşenler Arap Birliği'nden Atılmalı

Pt, 12/07/2021 - 09:30

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Abbas Zeki, siyonist rejimle ilişkileri normalleştiren ve siyonistlere vatandaşlık veren BAE'nin Arap Birliği'nden atılmasını istedi.

Welayet News  - Arap liderlere seslenen Zeki, "Siyonistlere vatandaşlık vermek için BAE'nin kapıları açılırsa, yok edileceksiniz ve siyonist hareketin yayılmasını durduramayacaksınız" dedi.

BAE halkını öven Zeki, "BAE halkı özgür ve büyüktür ve bu ihaneti onlara genellemeyeceğiz çünkü sadece Muhammed bin Zayid bir haindir." dedi.

Son üç ay içinde yaklaşık 5.000 siyonistin BAE vatandaşlığa alındığı tahmin ediliyor.

ABD, siyonist rejim ve Birleşik Arap Emirlikleri, geçen yıl 23 Ağustos'ta Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine ilişkin bir anlaşma imzalamışlardı.

Bu anlaşma, Siyonist rejimin BAE'deki şirketlerinin faaliyetleri için gerekli zemini sağlamasına ve bu ülkenin Basra Körfezi'ndeki büyük zenginliğinden en iyi şekilde yararlanmasına neden oldu.

Direkt uçuşların kurulması, ticaret ve sağlık hizmetleri, güvenlik ve askeri alanlarda işbirliği, iki taraf arasındaki anlaşmanın ardından alınan önlemler arasında yer alıyor.

Filistin davasını hiçe sayarak birçok ülkenin protestolarına yol açan bu anlaşma BAE, başta Filistin meselesi olmak üzere Arap ve İslami ideallere sırt çevirdiği için hain ilan edildi.



Yeni yorum ekle