İran Donanması ABD'yi Korkutuyor

Pa, 11/07/2021 - 09:34

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzade, Sehend muhribi ve Mekran ileri üs gemisinden oluşan 77. Filo'nun Atlantik seferine ilişkin açıklamada bulundu.

Welayet News - İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hanzade, “Amerikalılar karasularımızdan 12 mil uzaktayken, Atlantik Okyanusu'ndaki 5 bin mil uzaklıktaki İran Donanmasından korkuyorlar. Şimdiye kadar Amerikalılar bölgemizdeydi ve biz saldırgan davranmaları halinde karşılık vermek amacıyla onları izliyorduk, ancak şimdi İran Donanması Atlantik'te. (izlemek için tıklayınız)

Atlantik'teki varlığımız, Amerikalıların İran'ın asla okyanusa ulaşmayacağı iddiasına bir yanıttı. Başından beri Meksika Körfezi'ne gitmek gibi bir niyetimiz yoktu ve filomuz Atlantik'in ortasına geldiğinde haberi basında yer aldı.” ifadelerini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Atlantik’teki varlığının ABD için endişe yarattığını belirten Tuğamiral Hanzadi, “Atlantik Okyanusu'ndaki varlığımızla İran Donanmasının güçlü yeteneklerini deniyoruz ve 77. Filo'nun Atlantik Okyanusu'nda seyrederken Amerikalıları korkutuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hanzadi, Atlantik Okyanusu kapısının İran’a açıldığını ifade ederek, “Açık denizlerde ileri gidebilmek, gücümüz ile varlığımızı ve aynı zamanda güvenliği yaratmak için yürütülen ortak çalışmalar konusundaki rolümüzü gösteriyor.” diye konuştu.

10 Mayıs'ta Fars Körfezi'nde yer alan Hürmüzgan eyaletinin Bender Abbas Limanı'ndan hareket edip Afrika'yı dolanan 77. Filo, 12 bin kilometrelik (6 bin mil) mesafe kat ederek 30 günde Atlas Okyanusu'na ulaşmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle