Irak Nucaba Hareketinden ABD'ye uyarı: 'Irak'tan çıkmazsanız direniş çıkarır''

Pa, 11/07/2021 - 09:23

Irak el'Nuceba Hareketi genel sekreteri Ekrem El'Kağbi, ''ABD güçleri Irak'tan çekilmeli'' dedi.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Joey Hood, bu ülkenin mevzilerini hedef alan Iraklı gruplardan ABD ile uğraşmamalarını istedi.

Irak'taki El-Nuceba  hareketi genel sekreteri Ekrem el-Kağbi, ABD'li yetkilinin açıklamalarına Twitter'dan attığı mesajla tepki gösterdi ve ''ABD Dışişleri Bakanlığı'nın küstahlığı o kadar ileri gitti ki, Irak direnişini, ABD ile uğraşmamaları için çağrı yapmaktadır'' dedi.

Iraklı şahsiyet, "Direniş sözlüğünde Amerikalılara "bizi rahat bırakın" demenin Irak'tan ayrılmaları ve ülkemize açık ve yıkıcı müdahalelerini durdurmak anlamına geliyor" dedi.

El'Kağbi, "Irak'ın sorunlarının çoğu ABD'den kaynaklanıyor. Siz bizim topraklarımızı işgal edip ülkemizin egemenliğini ihlal ederken sizi nasıl rahat bırakabiliriz? Direniş ve zafer komutanlarını öldürdüğünüz halde sizinle nasıl işimiz olmasın?'' dedi.

El'Nuceba Hareketi  Genel Sekreteri ayrıca, "Sizi bırakmayacağız, Irak'ın son karışını pisliğinizden temizleyinceye kadar direniş sizin için bir diken olacak, zafer ve özgürlük kutlamasını  işgalci askerlerinizin cesetleri üzerinde kutlayacağız'' dedi.

ABD askerleri ile Iraklı gruplar arasındaki çatışmalar son haftalarda ciddi oranda tırmanırken bu durum Irak'taki Amerikan askerlerinin kaygısına neden oluyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle