Mossad Ajanları Suudi hapishanelerinde Filistinlileri sorguya çekiyor

Ct, 10/07/2021 - 12:56

İnsan hakları aktivistleri, Mossad elemanlarının Suudi hapishanelerinde Filistinli tutsakları sorguladığını bildirdiler.

Welayet News - Mer'atül Cezire web sitesinin evsahipliğinde "Suudi Arabistan'daki Filistinli Tutsaklar" sanal oturumu, önde gelen Suudi muhalefet aktivistlerinin katılımıyla gerçekleştirildi, katılımcılar Suudi Arabistan'daki Filistinli mahkumların korkunç durumu hakkında konuştular.

Oturumda, Filistinli tutsakların durumlarının iyileşmediği, Suudi hükümetinin tutsakları  serbest bırakmayarak, yasal ve temel haklarından mahrum bırakarak insan haklarını açıkça ihlal ettiği belirtildi.

Londra merkezli bir dizi Suudi muhalif tarafından yönetilen Send insan hakları örgütü konsey başkanı Said bin Nasır el-Gamedi, Filistinlileri sorgulamak için yabancı ve Suudi olmayan yabancı sorgu memurlarının varlığını ifşa ederken, bunların içinde terör rejimi İsrail casusluk ve terör teşkilatı Mossad casuslarının da olduğunu bildirdi.

El-Gamedi, ''Filistinli tutsaklara sorulan soruların İsraillilerin sorduğu sorular olduğunu ve Suudilerin içişleriyle hiçbir ilgisi olmadığını" söyledi.

Yemen Mahkum İşleri Komitesi başkanı Abdul Kadir el Murtaza da oturuma  katılarak, Ensarullah lideri  Abdul Melik el-Husi'nin Suudi esir askerleri, Filistinli mahkumlarla takas etme teklifini hatırlatarak, Suudilerin bu teklifi reddettiğini söyledi.

Son yıllarda Suudi hükümeti, bu ülkede yaşayan Filistinlileri, özellikle Hamas'a bağlı olanları geniş çapta gözaltına almıştır.

Suudi muhalefet kaynakları geçen ay 160 Filistinlinin Hamas taraftarı olma  nedeniyle Suudi hapishanelerinde tutulduğunu bildirdi.



Yeni yorum ekle