Normalleşme ete kemiğe büründü

Ct, 10/07/2021 - 09:48

İşgalci İsrail rejimi ile “normalleşme” görüşmelerinde bulunan Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde kültür müşavirliği görevine Selim Öztürk getirildi.

Welayet News  - Türkiye, söz konusu makama on bir yıl aradan sonra bir isim atamış oldu.

Ankara ile Tel Aviv arasındaki olası “normalleşme” kapsamında dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Bu bağlamda Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki kültür müşavirliği görevine Selim Öztürk’ün getirildiği öğrenildi. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Öztürk, kendisinin on bir yıl aradan sonra atanan ilk müşavir olduğunu söyledi. Öztürk, açıklamasında, “Uzun ve zor bir süreçten sonra Tel Aviv büyükelçiliğimizde kültür müşaviri olarak görevime başlamış bulunmaktayım. On bir yıl aradan sonra atanan ilk müşavir olmak benim için onur. Umarım iki ülke arası ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunabilirim.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL DE SON SÜREÇTE IRIT LILLIAN’I ATAMIŞTI

Türkiye’nin İsrail rejimi ile gerçekleştirdiği “normalleşme” görüşmeleri uzun bir süredir devam ederken yakın tarihte önemli bir gelişme yaşanmıştı. Buna göre işgalci İsrail rejimi geçtiğimiz Şubat ayında Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarlığı’na Irit Lillian’ı atamıştı. Görevine başlamasının ardından açıklama yapan Lillian, bazı Müslüman ülkelerle atılan “normalleşme” adımlarının Türkiye ile de atılabileceğini söylemişti. Lillian, “İsrail son bir yıl boyunca Müslüman Arap dünyası ile barış gerçekleştirmek istediği ifadelerinin boş sözcüklerden ibaret olmadığını kanıtlamıştır. İkili ilişkilerin Körfez ülkeleri ve Fas ile ve daha niceleri ile yapılanlar bunun açık delilidir. Türkiye ile de aynı yolda ilerleyebiliriz. Tamir edilecek çok şey mevcuttur. Ve imkân dâhilindedir” diye konuşmuştu. Lillian, yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki ekonomik ilişkilere de dikkat çekmiş ve Ankara ile Tel Aviv rejimi arasındaki ticaret hacminin hâlihazırda 5 milyar doları geçmekte olduğunu dile getirmişti. Öte yandan Lillian, Türkiye ile İsrail rejimi arasında büyükelçi atanması ihtimaline dair de, “Büyükelçi atanması konusu politik kararlara bağlıdır. Ve bu kararlar kolaylıkla alınabilir.” ifadelerini kullanmıştı.

NETANYAHU TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

İşgalci İsrail rejiminden Türkiye ile gerçekleştirilen “normalleşme” görüşmelerine ilişkin açıklama gelmişti. Dönemin İsrail rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu, doğalgaz konusunda Türkiye ile görüştüklerini açıklamış ve bu durumun iyi bir şey olduğunu söylemişti. Partisinin bir programına katılan Netanyahu, konuya ilişkin olarak, “Gaza doğru ilerliyoruz. Mısır’la konuşuyoruz, Kıbrıs (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) ile konuşuyoruz. Yunanistan ile konuşuyoruz. Tüm ülkelerle konuşuyoruz. Hatta Türkiye ile de konuşuyoruz ve bu iyi bir şey” sözlerini sarf etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz aylarda Türkiye ile işgalci İsrail rejimi arasındaki yeni “normalleşme” sürecine dair konuşmuştu. Erdoğan, konuya ilişkin olarak, İsrail ile istihbari noktada iletişimde bulunulduğunu belirtmiş ve gönüllerinin İsrail ile münasebetleri daha iyi bir noktaya taşımayı arzu ettiğini dile getirmişti.

 



Yeni yorum ekle