Irak Direnişinin ABD'ye Tepkisi Ezici Olacaktır

Ct, 10/07/2021 - 09:00

Irak Ketaib Hizbullah Hareketinin güvenlik dairesi başkanı yaptığı açıklamada, diplomatik merkezlere yapılan saldırının direniş açısından reddedildiğini ve Irak direnişinin herhangi bir askeri saldırıya tepki vereceğini söyledi.

Welayet News - Irak Ketaib Hizbullah Hareketinin güvenlik ofisi başkanı Ebu Ali el-Askeri, bu ülkedeki diplomatik tesislere yönelik saldırılar hakkında konuştu.

Ebu Ali el-Askeri konuyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: ‘Irak direnişi açısından diplomatik merkezlere yönelik herhangi bir saldırı reddedilmektedir. İşgalcilerin Irak'taki varlığını destekleyenler haindir.

Ketaib Hizbullah Hareketinin bu yetkilisi, ABD'nin direniş mevzilerine yönelik art arda düzenlediği saldırılara atıfta bulunarak şunları söyledi: ‘Irak direnişinin herhangi bir askeri saldırıya tepkisi ezici olacaktır. ABD askerleri Irak'tan ayrılana kadar hedef alınacaklar.’

Öte yandan Irak parlamentosu üyesi Abbas Sarut da şu ifadelerde bulundu: ‘ABD, IŞİD'in Irak'a girmesi için Gönüllü Halk Güçlerini hedef alarak bir ön hazırlık yapıyor. ABD'nin Gönüllü Halk Güçlerine ve Irak sınırlarına yönelik tekrarlanan saldırıları Irak'ın egemenliğinin ihlalidir. Gönüllü Halk Güçlerinin geçit töreni ABD'yi kızdırdı. Amerikan birliklerinin geri çekilmesine ilişkin parlamento kararını uygulamak Irak hükümetinin görevidir.’

ABD'nin Haşd Şabi savaşçılarına karşı hareketlerini önlemek için caydırıcı eyleme ihtiyaç olduğunu vurgulayan Abbas Sarut, "Sınırlarda Gönüllü Halk Güçlerini hedef almak, IŞİD'in girişi için bir başlangıçtır” dedi.

ABD geçtiğimiz günlerde Gönüllü Halk Güçlerinin Irak-Suriye sınırındaki mevzilerini hedef aldı. ABD savaş uçakları, Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal bölgesinde Gönüllü Halk Güçleri mevzilerini bombaladı. Irak kaynakları, bu saldırıda dört Haşd Şabi kuvvetinin şehit olduğunu söyledi.

ABD'li yetkililer, bu suç ve cinayeti meşrulaştırmak için sabah saatlerinde Haşd Şabi mevzilerine düzenlenen saldırının meşru müdafaa olduğunu iddia ettiler! ABD'nin bu eylemi Iraklıların tepkisine neden oldu.



Yeni yorum ekle