'MHP'nin Zorunlu Bağımlılığı Koz Olarak Kullanılıyor'

Cu, 09/07/2021 - 14:09

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, AKP’nin MHP ile arayı soğuttuğunu ve yeni bir çözüm sürecine hazırlanıldığını ifade etti.

Welayet News  - Takan'ın, “Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’na çaresiz ve zorunlu bağımlılığı koz olarak kullanılıyor.” dediği, "Saray, MHP ile neden “serin” görüntü vermeye başladı?.." başlığıyla kaleme aldığı yazısından satırbaşları şöyle:

“Garip işler oluyor Ankara’da… Gariplikler daha da artarak devam edecek gibi… Geçtiğimiz çarşamba günü kaleme aldığımız “Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun hapse girmesini mi istiyor?..” başlıklı yazımızın son cümlelerinden biriydi…

Emin olun zerre abartı yok. “Lağım patlamış, ortalığı b.. götürürken daha ne gariplikler olacak” da demeyin. Çünkü görüntüye verilen fotoğraf ile arka kapılarda çevrilen filmler birbirinden çok farklı. Aynı zamanda bir Türkiye gerçeğidir; bu memlekette siyaseti düzden okumaya çalışanın yanılma payı her zaman çok fazladır. 14 Haziran’da Brüksel’de gerçekleşen NATO liderler zirvesi ve baş başa 45 dakikalık Biden-Erdoğan görüşmesinden sonra Ankara’da olup bitenler, derin koridorlardaki telaş ve konuşulanlar, saraydaki yeni hazırlıklar farklı bir dönemin habercisi gibi…

NATO liderler zirvesi, Biden-Erdoğan görüşmesinden Türkiye heyetine verilen önemli bir nottan konuyu açmaya başlayalım;

“ ABD- Türkiye arasındaki ilişkiler bundan sonra kurumlar arasında ve NATO esasları çerçevesinde yürütülecek. Unutmayın, Biden 4 sene başkan.”

Şimdi sırasıyla gidelim…

-Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın stratejik yurtdışı gezileri ve temasları devam ediyor.

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günkü grup toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıktı. Bahçeli, “Kim demiş sayın Soylu yalnız diye? Kim demiş sayın Soylu kimsesiz diye? Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, gece demeden gündüz demeden bölücü terörle mücadele eden mert ve milletperver bir devlet adamıdır. Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim bölücülerle iş tutan, terör örgütlerine hayranlık besleyen odakların hayasız tezviratlarına aldırış etmemiz mümkün değildir” dedi. Brüksel’deki zirveden önce Devlet Bahçeli’nin her Süleyman Soylu’ya sahip çıkışına aynı tonda destek veren AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’dan bu defa ses seda çıkmadı. Sizce garipsenmeyecek bir durum mu?..''

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın güvenlikle ilgili brifingleri Soylu yerine, başka devlet yöneticilerinden aldığı, emniyet müdürleri ve valiler kararnamesinde Soylu’ya yakın kişilerin görevden alınacağı öne sürülmüştü.

Öte yandan mafya lideri ülkücü Sedat Peker'in hakkında çok sayıda iddiada bulunmasıyla İçişleri Bakanı Soylu’nun Saray'daki törenlere çağrılmadığı da gündeme gelmişti. Emniyetteki yeni atamalar da bir ‘nüfuz savaşı mı?’ sorularını akla getirmişti.



Yeni yorum ekle