İşgalci Rejim Filistin'de 421 Konutu Yıktı

Cu, 09/07/2021 - 09:17

Birleşmiş Milletler, İsrail güçlerinin 2021'in başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 421'den fazla evi yıktığını açıkladı.

Welayet News  - Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, işgal altındaki Batı Şeria’da devam eden yıkımlar nedeniyle yaklaşık 592 Filistin vatandaşının yerinden edildiğini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi, söz konusu yıkımların bölge sakinleri için ciddi ekonomik ve sosyal sorunlar doğurduğuna dair uyarıda bulundu.

İşgal rejimi, BM, sivil toplum kuruluşları ve üye devlet temsilcilerinin yıkım sırasında bölgeye intikal etmesini de engelliyor

Öte yandan son verilere göre işgal güçleri, dün 27 ev, bir ahır ve bir su deposu yıktığı ve bina malzemelerinin yanı sıra oyuncak, bebek maması, giysi, gıda ve temizlik malzemesi dâhil olmak üzere bulabildiği tüm kişisel eşyalara el koyduğu bilgisine yer verildi.

Rapora göre, siyonist rejimin hamlesi aslında 2020'nin aynı dönemine kıyasla Filistin binalarının yıkımında yüzde 24'lük bir artışı ve işgal rejimi tarafından Filistin halkının yerinden edilmesinde yüzde 50'lik bir artışı temsil ediyor.

BM İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick geçtiğimiz günlerde işgalin koronavirüs yayıldıkça son aylarda yasadışı yıkımını artırdığını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi 23 Aralık 2016 tarihli bir kararında (Karar 2334), işgal rejimini İşgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşim faaliyetlerini derhal ve tamamen askıya almaya çağırdı.

Ancak; işgal, uluslararası toplumun iradesi ne olursa olsun işgalciler için yerleşimler inşa etmeye her zaman devam etmekte ve bu konuda ABD'nin desteğini almaktadır.



Yeni yorum ekle