BAE: Artık Kardeşlik Değil Çıkar Zamanı

Sa, 06/07/2021 - 12:09

Suudi Arabistan ve BAE arasında oluşan çatlak gün geçtikçe büyüyor.

Welayet News  - Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE) emniyet müdürü yardımcısı Dahi Kalfan, geçtiğimiz günlerde BAE ile Suudi Arabistan arasında yaşanan anlaşmazlığa ithafen, Twitter üzerinden "Artık dostluk veya kardeşlik zamanı değil, maddi çıkarların zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Kalfan, resmi Twitter sayfasında şunları söyledi: “Kişisel uzlaşma döneminde kişisel çıkarların önemine dönüyorum… ve diyorum ki, kişisel çıkarlar hakkında konuştuğumuzda bu, kamu çıkarından uzaklaşmak anlamına gelmiyor… İlgi alanı arayışında kişisel çıkarınızı son rakibinize tercih edebilirsiniz.’’

Dubai Emniyet Müdür Yardımcısı, müteakip bir tweet'te, “Bu, dostluk veya kardeşlik tanımayan bir zamandır… Maddi çıkarların zamanıdır” diye ekledi.

Son iki gün içinde Kalfan, yatırımcılardaki artışın Dubai Emirliği ekonomisi üzerindeki etkisini vurgulamanın yanı sıra BAE'nin Corona pandemisiyle yüzleşmek için aldığı sağlık önlemlerini vurguladı.

Bilindiği gibi Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya’nın da dahil olduğu onunla birlikte hareket eden ülkeler (OPEC+) üretimi Ağustos-Aralık döneminde toplam olarak günde 2 milyon varil yükseltmek ve var olan üretim kesintilerini 2022 sonuna kadar uzatma teklifini ele almıştı. Ancak BAE’nin itirazları üzerine mutabakat sağlanamadı.

Tags: 


Yeni yorum ekle