ABD ve Suudi Arabistan'ın Yemen’deki Yeni Rezaleti

Sa, 06/07/2021 - 08:53

El-Beyda eyaletindeki hayali zaferler, ABD, Suudi Arabistan ve Yemen’in firari Devlet Başkanı Mansur Hadi'nin paralı askerlerinin yeni rezaletlerinden biridir.

Welayet News  - Bu uydurmanın maksadı, halkın zihnini halk komitelerinin ve Yemen ordusunun Marib'deki zaferlerinden uzaklaştırmaktır.

Mansur Hadi hükümeti, paralı askerlerinin el-Beyda vilayetinde onlarca stratejik mevziiyi geri kazanabildiklerini iddia etti, ancak gerçek şu ki bu paralı askerler, Yemen Halk Komiteleri ve orduyla yaptığı savaşta onlarca kuvvetini kaybetti. Bunlardan en önemlisi tekfirci bir lider olan Ebu Huzeyfe el-Azani'dir.

Aynı zamanda, IŞİD ve el-Kaide'nin el-Beyda'daki saldırıları, halk komiteleri ve Yemen ordusu tarafından engellendi, 17'den fazla tekfirci paralı asker öldü ve onlarcası da yaralandı.

Uzmanlar bu nedenle Suudi koalisyonu tarafından, paralı askerlerinin el-Beyda'daki kapsamlı operasyonları ve bu eyaletteki zaferi hakkında yayınlanan haberlerin, sadece Halk Komitelerinin ve Yemen Ordusunun Marib'deki zaferlerinden insanların zihnini uzaklaştırmak ve paralı askerlere moral vermek için olduğuna inanıyor.

ABD'nin Yemen'deki tekfirci gruplara, özellikle de el-Beyda'daki desteğine dair işaretler var ki, bu durum Beyaz Saray’ın yeni bir rezaleti olarak değerlendirilebilir, çünkü bilgili kaynaklar, Yemen Halk Komiteleri ve ordusunun son günlerde Marib şehrinin batısında paralı askerlerin mevzilerine saldırdığını ve bu saldırıda paralı askerlerden 33'ünü öldürdüğünü, 19'unu yaraladığını, çok sayıda zırhlı araç ve paralı asker tankını ve bazı silahları da yağmaladığını söylüyor.

Bu nedenle Mansur Hadi hükümetinin Enformasyon Bakanı Muammer el-Riyani'nin konuşmasından bir gün sonra, tekfirci gruplar el-Beyda'da tekfirci grupların işgalci koalisyon güçleriyle işbirliğinin bir işareti olarak çirkin eylemlere başladılar. 

Dün, el-Kaide ve IŞİD, el-Beyda'da mağlup edildi ve bugün Hadi’nin ABD’nin paralı askerleri olan bu tekfirci grupları bu eyalette yeniden konuşlandırmak istemesi, ABD'nin bu gruplar aracılığıyla Yemen'deki etkisini artırmayı planladığını kanıtlıyor.



Yeni yorum ekle