Nuceba Hareketi: Haşd Şabi, Hava Savunmasıyla Donatılmalı

Pt, 05/07/2021 - 15:06

Nuceba Hareketi sözcüsü Mühendis Nasir el-Şemmari, IŞİD terör grubuna ABD askeri desteğini kanıtlayan belge ve videoların olduğunu duyurdu ayrıca düşman savaş uçaklarının ve insansız hava araçlarının saldırılarına karşı Haşd Şabi'nin hava savunmasıyla donatılması çağrısında bulundu.

Welayet News  - Nuceba İslami Direniş Hareketi sözcüsü, Press TV'ye yaptığı açıklamada, ABD hükümetini insan hakları konusunda en kara sicile sahip olan ve uluslararası hukuku en çok ihlal eden ülke olarak nitelendirerek şöyle dedi: "Irak hükümeti milletimizin ve ülkemizin haklarını savunmada ciddiyse, Haşd Şabi güçlerine yönelik sayısız saldırı, Irak'a itaatsizlik ve yabancı birliklerin derhal geri çekilmesini talep eden parlamento kararı nedeniyle Washington'a, BM Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunmalı ve büyükelçisini Bağdat'a çağırmalıdır."

Mühendis Nasir el-Şemmari, Haşd Şabi'nin Irak Silahlı Kuvvetleri'nin komutası altında olduğuna değinerek, "İşgal güçleri direniş grupları tarafından hedef alınmaktadır. Irak direnişi her zaman yabancı güçlerin varlığına karşı olduğunu söyledi ve şimdiye kadar operasyonlarının sorumluluğunu açıkça kabul etti." diye belirtti.

Direniş sözcüsü, IŞİD terörüne karşı mücadelede kendini gösteren Haşd Şabi, ordu ve diğer güvenlik güçleri de dahil olmak üzere Irak silahlı kuvvetlerinin birlik ve kardeşliğini vurguladığını ifade etti ve şöyle dedi: "Haşd Şabi üslerine doğrudan saldırının bir nedeni de, ABD ve paralı askerlerinin Irak'taki güçler arasında bir çatlak yaratmaya yönelik tekrarlanan girişimlerinin başarısız olmasıdır."

Nuceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı da olan Nasir el-Şemmari, "ABD hava saldırılarında düzinelerce askerin şehit olduğu düşünüldüğünde, bu güçlerin hava savunmasıyla silahlandırılması gerekiyor. Güçler, düşmanın savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla başa çıkma yeteneğine sahip olmalılar. Bu durumda işgalcilerin Irak'tan çekilmesi hızlanacaktır." diye belirtti.

El-Şemmari şöyle devam etti: "Amerikan savaş uçakları, ülkemizin semasında günün her saati devriye geziyor ve uçuyor. Irak halkı için direnmekten başka çare yok. Uluslararası hukuk, terörizmin adil bir tanımını yapmasa da, milletimizin işgalcileri ve saldırganları hedef alma hakkını da garanti eder."

El-Şemmari, Trump'ın IŞİD'i kendilerinin oluşturduğunu ve bunun bedelini ABD hükümeti tarafından ödendiğini itiraf ettiğini belirterek şöyle dedi: "Bugün Irak'ta teröre son vermek istiyorsak, yaratıcısı ABD'yi sınır dışı etmeliyiz. ABD ordusunun IŞİD'e desteğini kanıtlayan belge ve videolarımız var. IŞİD'in ortaya çıkmasının başlangıcında ve kafirler ile cihat etme fetvasının yayınlanmasından sonra Amerikalılar yardım etmedi. Halk güçleri Bağdat'tan Tikrit'e tek başına 200 kilometre ilerledi."



Yeni yorum ekle