Siyonist Güçlerin Silahlı Saldırısında Bir Filistinli Şehit Oldu

Pa, 04/07/2021 - 09:37

Filistinli yetkililer Cumartesi günü, işgalci Siyonist rejim ordusunun doğrudan silahlı saldırılarında Farid Ali Hassan adlı bir Filistinlinin şehit olduğunu duyurdular.

Welayet News - Filistin Sağlık Bakanlığı, Qasra köyü sakinleri ile işgalci Siyonistler arasında çıkan çatışmalarda 20 yaşındaki Ali Hasan'ın şehit olduğunu bildirdi.

Filistinli yetkililer, işgalci İsrail rejimi güçlerinin Ali Hasan'ı göğsünden vurarak şehit ettiğini bildirdiler.

Nablus yakınlarında bulunan Qasra köyünü geçtiğimiz gün Siyonistler  işgal etme girişiminde bulundular ama Filistin halkının direnişiyle karşılaştılar.

Dün Nablus'un güneyindeki Bita kasabasının topraklarındaki Avitar'da yaşayan Siyonistler, bu bölge sakinlerinin kahramanca direnişinin ardından nihayet kasabayı boşaltmak ve bu bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar.

Cuma günkü protestolar ve bölgedeki çatışmalarda çok sayıda Filistinli  yaralanmıştı. 

Silvan'ı Savunma Komitesi Başkanı Fahri Ebu Diyab, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı ile kitlesel eylemler ve toprakları müdafaa uğruna verilen mücadelenin Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan beldesinde Filistinlilere ait onlarca evin yıkılmasına engel olduğunu vurguladı.

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın işgal ordusunu başarısızlığa uğratmasının ve Filistin halkının sahada ortaya koyduğu irade, sebat ve meydan okumanın İsrail’i bu ana kadar Silvan mahallesindeki evleri yıkmaktan vazgeçmeye zorladığını belirten Ebu Diyab, bulundukları her yerde tüm Filistinlilerin işgal güçlerine ve kirli planlarına karşı kahramanca mücadele etmeyi şiar edindiğini aktardı.



Yeni yorum ekle