İmam Hamanei bakışında ABD patentli insan hakları

Pa, 04/07/2021 - 09:31

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei birçok etkinlikte yaptığı konuşmada Amerika terör devletinin sözde insan hakları iddiaları hakkında aydınlatıcı beyanatta bulundu.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin bu bağlamda ifade ettiği ABD patentli insan hakları ile ilgili beyanatının satır başlıkları şöyle:

ABD askerleri ve güvenlik güçleri en korkunç cinayetleri işliyor, insanlara hakaret ediyor.

ABD’nin hedefleri, tamamen sömürücü, emperyalist, haddini aşan, insan hakları karşıtı ve milletlerin haklarının karşıtı hedeflerdir.

ABD askerleri ve güvenlik güçleri en korkunç cinayetleri işliyor, insanlara hakaret ediyor, insan haklarını çiğniyor, ardından başkalarını insan haklarını ihlal etmekle suçluyorlar.

ABD Suud rejimine yardım ediyor, Yemen’da çarşı Pazar cami, yas ve düğün meclisi demiyor, hastane demiyor, hepsini bombardıman ediyor, sonra da çıkıp insan hakları iddiasında bulunuyor.

İnsan haklarından dem vuranlar (ABD), kendi hapishanelerinde, ya da dünya genelinde başka milletlerle ve hatta kendi milletleri ile teamüllerinde en ilkel insan haklarını ayaklar altına alıp ezen zümredir. Bunlar insan hakları diyor, ardından işkence etmeyi yasal hale getiriyor.

Amerika rejimi dünyanın zayıf milletlerine karşı emperyalist davranışları ile insan hakları ihlalleri bağlamında en çirkin imajı geride bıraktığı halde insan haklarından dem vuruyor.

Amerika insan hakları bayrağını kaldırıyor, insan hakları taraftarlığı iddiasında bulunuyor, fakat Amerika kentlerinde her bir kaç günde bir ırkçı polisi bir suçsuz insanı kana bulayarak katlediyor; öteki cinayetleri ve faciaları hele dursun.

Amerika’da beş yaşındaki çocuğa kelepçe vuruluyor; ABD insan hakları budur işte.



Yeni yorum ekle