ABD, dünyanın her yerinde IŞİD ve el-Kaide'yi destekliyor

Cu, 02/07/2021 - 16:38

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarına tepki gösteren Ensarullah Hareketi'nin önde gelen liderlerinden biri, Yemen halkının savaş, kuşatma ve yaptırımlarla kendilerini her gün öldürenlerden ve barış istemekten yorulduğunu ifade etti.

Welayet News  - El-Alem haber merkezinin bildirdiğine göre, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemen halkı, Amerikan-İngiliz-Suudi-BAE ve müttefiklerinin kuşatmasından ve saldırganlığından yoruldu. Yemen halkı her gün savaş, kuşatma ve yaptırımlarla kendilerini öldürenlerden barış istemekten bıktı.”

Muhammed Ali el-Husi, "ABD, dünyanın her yerinde IŞİD ve el-Kaide'yi destekliyor ve Yemen'de onlarla savaşan millet artık yoruldu. ABD'den kaynaklı bu yorgunluk, ancak Yemen'e yönelik saldırganlığın sona ermesi, kuşatmanın kalkması ve terörün sona ermesi ile sona erebilir." diye belirtti.

Yemenli yetkili, "ABD neden Yemen'deki Arap saldırganlık koalisyonunun üye ülkelerine silah satmaktan bıkmıyor? Bu silah satışı, savaşın devam etmesinin ve Yemen Cumhuriyeti'nin işgal edilmesinin ana nedenidir." dedi.

El-Husi'nin bu açıklamaları, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price'in Yemen'in Marib eyaletindeki çatışmayla ilgili sözlerine yanıt olarak geldi.

Ned Price, Washington'un Suudi liderliğindeki Arap saldırgan koalisyonuna verdiği desteği görmezden gelerek, "ABD, Marib vilayetindeki Ensarullah saldırılarından yoruldu ve bundan rahatsız." açıklamasında bulunmuştu.



Yeni yorum ekle