Haniye: Mahmut Abbas Filistin'in Önünü Tıkayacak Kararlar Aldı

Cu, 02/07/2021 - 09:39

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, resmi ziyaret kapsamında gittiği Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yerel basın kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelerek Filistin’in genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Welayet News  - İsmail Haniye, işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılardan önce Filistin devlet işlerini rayına oturtmak ve önemli organlarını işlevsel hale getirmek amacıyla farklı düzeylerde birçok toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu süreçte seçimlerin yapılması, tarihlerinin belirlenmesi ve mekanizmaların geliştirilmesi gibi konularda mutabık kaldık. Ancak şu ya da bu nedenle Başkan Mahmud Abbas seçimleri erteleme kararı aldı.” dedi.

Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Abbas’ın, Kudüs'teki halkın seçimlere katılımını güvence altına alana kadar seçimleri erteleme kararına değinen Haniye, bu kararın, Filistin davasının önünü tıkamaya yönelik iç engellemelerin boyutlarını gözler önüne serdiğini vurguladı.

Haniye, işgal rejiminin son haftalardaki hareketlerine değinerek, rejimin yeni dayatmalar yapacağını ifade etti. 



Yeni yorum ekle