Suudi Arabistan Yemen'e 450 Hava Saldırısı Düzenledi

Cu, 02/07/2021 - 09:30

26 Eylül Haber Sitesi, Yemen'deki işgalci koalisyonun Haziran ayında Marib eyaletini 450'den fazla kez hedef aldığını söyledi.

Welayet News  - Suudi-Amerikan koalisyonu geçen ay (Haziran) Marib eyaletinde (başkentin doğusunda) 452'den fazla saldırı gerçekleştirdi.

Bu haber sitesi, yayınlanan istatistiklere göre, Suudi koalisyonunun bu saldırılarda "Saravah", "Madaghal", "Raghavan", "Mazhar", "Rahbe" ve "Mahlieh" şehirlerini hedef aldığını belirtti.

Bahsedilen istatistiklere göre, Saravah şehri bu listenin başında yer alıyor ve bu şehre 380'den fazla saldırı düzenlendi.

Suudi koalisyonunun delirmişçesine saldırıları evlere, çiftliklere, altyapıya, pazarlara, yollara ve benzeri alanlara büyük zarar verdi.

Bu istatistikleri yayınlayan Marib Medya Merkezi, medya ile hukuk ve insani kuruluşları, Suudi koalisyonunun geniş çaplı saldırılarının ardından eyalet halkının çektiği acılara odaklanmaya ve bu saldırıların sona ermesi için koalisyona baskı yapmaya çağırdı.

Marib şehri, Yemen'in kuzeyinde BAE ve Suudi Arabistan'a bağlı unsurların ve paralı askerlerin son kalesidir. Yemen ordu güçleri ve halk komiteleri son aylarda bu eyaletin büyük bir bölümünün kontrolünü ele geçirmiştir. 



Yeni yorum ekle