İşgal Rejiminin Korkusu; İptal Edilmesini İstedi

Per, 01/07/2021 - 14:52

İşgal rejiminin Beyaz Saray'dan ABD'nin Kudüs Başkonsolosluğu'nun yeniden hizmete girmesini ertelemeleri yönünde talepte bulunduğu öne sürüldü.

Welayet News  - Axios internet sitesine konuşan ismi belirsiz işgal rejiminden kaynaklar, işgal rejiminin Beyaz Saray'dan Kudüs'teki Amerikan konsolosluğunun yeniden açılmasını ertelemelerini talep ettiğini belirtti.

Kaynaklar, talebin yeni hükümetin için yeni sorunlar yaratmaktan kaçınma ihtiyacından kaynaklandığını ifade etti.

İşgal rejimi iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bilindiği gibi eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamıştı. ABD'nin tek taraflı olarak aldığı bu karar Birleşmiş Milletler'de tepkiyle karşılanmıştı.

ABD, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini 14 Mayıs 2018'de törenle Kudüs'e taşımıştı.

Öte yandan işgal rejimi, Washington’da ABD’li senatörler ile görüştü, HAMAS’a yönelik uluslararası bir mali abluka yapılmasını istedi. Bunun üzerine ABD’li senatörler bir saat içinde hazırladıkları yasa tasarısını ABD Kongresi’ne sundu.

İşgal rejimi Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in Washington ziyareti ve Kongre üyesi senatörler ile yaptığı görüşme sonrası hızlıca hazırlanan yasa tasarısında HAMAS’a maddi destek sağlayan kişi, kurum veya ülkelere yaptırım uygulanması amaçlanıyor.



Yeni yorum ekle