Irak Hizbullahı'ndan ABD'ye: Bu Defa Yanıt Çok Şiddetli Olacak

Per, 01/07/2021 - 09:14

Irak Ketaib Hizbullah Tugayları, ABD’nin Irak Haşd Şabi Teşkilatı mevzilerini hedef alma yönündeki son hamlesinin ardından, ABD'nin Irak'tan derhal çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu sefer yanıtın çok şiddetli olacağını söyledi.

Welayet News  - Irak Ketaib Hizbullah Tugayları Sözcüsü Muhammed Muhi, ABD’nin son saldırısı hakkında uyardı.

Muhammed Muhi şu ifadelerde bulundu: ‘Amerikan birlikleri Irak'tan derhal ayrılmalıdır. Aksi takdirde, bu defa yanıt çok şiddetli olacaktır.

Irak halkı ABD’nin Irak'taki varlığını kabul etmiyor. ABD’nin saldırıları önceden planlanmıştır. ABD'nin varlığı Irak'a hizmet etmek ve eğitim için değil, İsrail'in düşmanca ve önceden tasarlanmış hedeflerine ulaşmak için bir plandır.

ABD, işgalci İsrail’in planlarına ve politikalarına hizmet edecek şekilde bu ülkedeki siyasi duruma hakimiyetini sağlamak için Irak'ta kalmaya devam ediyor.’

Irak Ketaib Hizbullah Tugayları Sözcüsü konuşmasının başka bir bölümünde şunları söyledi: ‘ABD güçleri, en son geçtiğimiz günlerde olmak üzere Irak-Suriye sınırında zaman zaman Haşd Şabi sınır muhafızlarını hedef aldı ve bu saldırının ardından çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı.’

Pazartesi sabahı, Irak ve Suriye'deki haber kaynakları, Suriye-Irak sınırındaki el-Bukemal bölgesindeki mevzilere kimliği belirsiz bir hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi ve dakikalar sonra bu saldırının Irak Haşd Şabi kuvvetlerinin 14. Tugaylığının lojistik ve destek üssüne yapıldığı anlaşıldı. 

Dakikalar sonra, Pentagon bu saldırının sorumluluğunu kabul eden bir bildiri yayınlayarak şu ifadelerde bulundu: ‘Başkan Joe Biden'ın emriyle ABD savaş uçakları, Pazar gecesi Suriye sınırındaki Irak’ın el-Bukemal bölgelerine hassas saldırılar gerçekleştirdi.’

Bu saldırıda dört Irak kuvveti şehit oldu ve Irak direniş grupları dün, Amerika’dan intikam alacakları yönünde çeşitli açıklamalarda bulundular. Irak hükümeti ve dışişleri bakanlığı da bu saldırıyı resmen kınadı. 



Yeni yorum ekle