Haşd Şabi Şehitleri 'Amerika'ya, İsrail'e Ölüm' Sloganlarıyla Defnedildi

Sa, 29/06/2021 - 13:23

Bağdat'ta bugün binlerce kişi Haşd Şabi şehitlerinin cenazesinde toplanarak ABD ve Siyonist rejim aleyhine sloganlar attı.

Welayet News  - Irak kaynaklarına göre, Irak'ın ulusal güvenlik danışmanı Kasım el-Araci, Haşd Şabi başkanı Falih el-Feyyaz, Haşd Şabi Genelkurmay Başkanı Ebu Fedek el-Muhammedavi ve Fetih koalisyonu başkanı Hadi el-Amiri de dahil olmak üzere Irak direnişinin önde gelen isimleri ve komutanları cenazede hazır bulundu. Ebu Fedek merasim alanına geldiğinde, cenazeye katılanlar, "Ey Ebu Fedek, intikam al." sloganı attılar.

Cenazeye katılanlar, Suriye sınırındaki el-Kaim bölgesinde Haşd Şabi karargahına yönelik ABD işgalcilerinin saldırısını kınamak için "Amerika'ya ölüm" ve "İsrail'e ölüm" sloganları attı.

Halk, Iraklı direniş gruplarını ABD'nin hamlesine "yıkıcı" bir yanıt vermeye çağırdı.

Dün sabah, Irak ve Suriye'deki haber kaynakları, Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal bölgesindeki mevzilere kimliği belirsiz bir hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi ve dakikalar sonra saldırının Haşd Şabi'ye bağlı 14. Tugay'a yapıldığı anlaşıldı.

Bir süre sonra Pentagon, saldırının sorumluluğunu kabul eden bir açıklama yaparak, saldırının Joe Biden'in emri ile gerçekleştirildiğini duyurdu.

Saldırıda 4 Haşd Şabi askeri şehit oldu. Irak'taki direniş grupları dün, Amerikalılara karşı intikam açıklamaları yayınladı. Irak hükümeti ve dışişleri bakanlığı da saldırıyı kınadı.



Yeni yorum ekle