İşgalci Güçler Bir An Önce Bölgeyi Terk Etmeli

Sa, 29/06/2021 - 10:33

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, pazartesi sabahı Suriye-Irak sınırına düzenlenen saldırının işgalci güçlerin Irak'tan çıkması gerektiğini bir kez daha kanıtladığını söyledi.

Welayet News  - Suriye, ABD'nin Suriye-Irak sınır bölgesine düzenlediği saldırıyı kınadı ve bunu Suriye-Irak topraklarının hürmetinin açık bir ihlali olarak nitelendirdi.

Suriye Dışişleri ve Mülteciler Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak, Suriye resmi Haber Ajansı'na (SANA) yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Suriye Arap Cumhuriyeti, ABD’nin Suriye-Irak sınır bölgesine açıkça düzenlediği saldırıyı kınayarak, bunu Suriye-Irak topraklarının hürmetinin açık bir ihlali olarak nitelendiriyor.

ABD'nin üst düzey yetkililerinin emriyle gerçekleşen bu saldırı, ABD politikalarının pervasızlığını ve Irak halkının ve yasal kurumların taleplerine yanıt olarak işgalci kuvvetlerin Irak'tan çekilmesi gerektiğini bir kez daha kanıtlıyor.

Bu saldırılar, bölgedeki hassas durumdaki gerginliğin yoğunluğunu artırmakta ve birçok kez söylediğimiz gibi, bölgedeki ABD askeri varlığının öncelikle İsrail'in ve ayrılıkçı güçlerin amaçlarına hizmet etmek için olduğunu ve Irak halkının menfaatiyle çeliştiğini kanıtlamaktadır. 

Suriye Arap Cumhuriyeti, ABD hükümetine Suriye ve Irak halkının toprak bütünlüğüne saygı duyması ve iki ülkenin bağımsızlığına yönelik bu tür saldırıları derhal durdurması yönündeki çağrısını yinelemektedir.’

Irak Haşd Şabi kuvvetleri pazartesi günü yayınladığı bildiride şu açıklamalarda bulundu: ‘28 Haziran Pazartesi günü saat 2’de Amerikan uçakları, el-Anbar vilayetinin batısındaki el Kaim şehrinde Irak sınırının 13 km içinde bulunan Haşd Şabi güçlerine (14 ve 46. Tugaylığı) ait üç noktayı hedef aldı.

Bu saldırıda, IŞİD unsurlarının Suriye'den Irak'a sızmasını önlemek için olağan görevlerini yerine getiren dört kişi şehit oldu. Bu kuvvetler, Irak Müşterek Harekât Komutanlığı altında faaliyet göstermekte olup, Irak'ta yabancı güçlerin varlığına karşı herhangi bir faaliyette bulunmamışlardır ve Haşdi Şabİ kuvvetleri bunu defalarca vurgulamıştır.

Amerikalıların bu suç ve cinayeti haklı çıkarmak için ortaya attığı iddiaların aksine, saldırıya uğrayan bölgelerde cephanelik, silah deposu veya benzeri bir şey yoktu.’



Yeni yorum ekle