Ensarullah: ABD'nin Haşd Şabi'ye Saldırısı IŞİD'i Savunmak İçindi

Sa, 29/06/2021 - 10:24

Yemen Ensarullah Hareketi yaptığı açıklamada, ABD savaş uçakları tarafından Haşd Şabi mevzilerinin bombalanmasını şiddetle kınadı ve bunu Irak egemenliğinin açık bir ihlali olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketinin siyasi bürosu pazartesi günü bir bildiri yayınladı ve pazartesi sabahı ABD savaş uçaklarının Haşd Şabi mevzilerine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘ABD’nin saldırısı, el Kaide ve IŞİD'e hava koruması sağlamanın bir parçasıdır. Bu çeteler Amerika’nın silahı sayılıyorlar ama bu saldırıların Irak halkının kararlılığını ve iradesini artırmaktan başka bir etkisi yoktur.

Büyük Şeytan Amerika’nın ve talebesi İsrail’in projeleri karşısında Iraklıların resmi ve gayri resmi tutumlarını takdir ediyor ve Amerika’nın Irak ve Suriye sınırına yönelik bu bariz saldırısını şiddetle kınıyoruz.’

Bu bildiride, Haşd Şabi’ye, şehit ailelerine ve Irak halkına başsağlığı dilenerek şu ifadelerde bulunuldu: ‘Bu tür saldırılar, Irak halkının büyük bir zafer kazanıp işgalcileri kovuncaya kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor.’

Pazartesi sabahı, Irak ve Suriye'deki haber kaynakları, Suriye-Irak sınırındaki el-Bukemal bölgesindeki mevzilere kimliği belirsiz bir hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi ve dakikalar sonra bu saldırının Irak Haşd Şabi kuvvetlerinin 14. Tugaylığının lojistik ve destek üssüne yapıldığı anlaşıldı. 

Dakikalar sonra, Pentagon bu saldırının sorumluluğunu kabul eden bir bildiri yayınlayarak şu ifadelerde bulundu: ‘Başkan Joe Biden'ın emriyle ABD savaş uçakları, Washington saatiyle Pazar gecesi Suriye sınırındaki Irak’ın el-Bukemal bölgelerine hassas saldırılar gerçekleştirdi.’

Bu saldırıda 4 Irak kuvveti öldü. Haşd Şabi’nin 14. Tugaylığı Komutanı Ahmed el-Maksusi meslektaşlarının şehadetinden dolayı bir bildiri yayınlayarak, Haşd Şabi Komutanlığı'na hitaben, güçlerinin intikamını almaya hazır olduğunu açıkladı.



Yeni yorum ekle