Ketaib Seyyidü'ş Şüheda'dan ABD Saldırısına Tepki: ABD Uçaklarını Hedef Alacağız

Pt, 28/06/2021 - 20:01

Irak Ketaib Seyyidü'ş Şüheda hareketi ABD'nin Haşdi Şabi mevzilerine düzenlediği hava saldırılarına verdiği tepkide, bundan böyle ABD'nin mütecaviz uçaklarının hedef alınacağını vurguladı.

Welayet News  - Saber'in News'un bildirdiğine göre Irak direniş gruplarından Ketaib Seyyidü'ş Şüheda yayınladığı yazılı açıklamada, bundan sonra işgalci ABD ile savaşın sınırsız olacağı ve bu savaşın ilk adımının ABD'nin Irak semalarındaki mütecaviz uçaklarının hedef almak olacağını vurguladı.

Pazartesi sabah saatlerinde Irak ve Suriyeli haber kaynakları ABD'nin Pazar akşamı Irak ve Suriye sınırındaki Bukemal bölgesinde Haşdi Şabi mevzilerine düzenlediği saldırıda 4 Haşdi Şabi üyesi ve bir çocuğun şehit düştüğünü duyurdu.

Saldırıdan dakikalar sonra Pentagon'dan yapılan açıklamada söz konusu saldırının bizzat başkan Biden'in doğrudan talimatıyla yapıldığı bildirildi. Haşdi Şabi 14. Alay komutanı Ahmet Elmeksusi yayınladığı bildiride, ABD'nin saldırılarına yanıt vermek için güçlerinin teyakkuzda olduğunu duyurdu.



Yeni yorum ekle