İran: ABD'nin Yaptıkları Bölgedeki İstikrarı Bozmaktadır

Pt, 28/06/2021 - 14:17

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, başkent Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında uluslararası terör devleti ABD'nin Irak-Suriye sınır bölgesinde Irak’taki direniş gruplarının kullandığı tesislere düzenlediği hava saldırısı ile ilgili açıklama yaptı.

Welayet News  - ABD'nin yeni yönetiminin sadece İran'a yönelik yaptırımlar konusunda değil bölgedeki diğer meselelerle ilgili de kendisinden önceki Donald Trump hükümetinin politikalarını takip ettiğine dikkat çeken Hatibzade,

"ABD'nin yeni yönetimi; duygusal davranışlar, krize yol açan ve bölge halkı için gerginlik ve sorun çıkarıcı yanlış adımlar yerine istikametini düzeltmelidir. Bıraksın bölge halkı onların müdahalesi olmadan kendi kaderleriyle ilgili karar alsın. ABD'nin yaptıkları kesinlikle bölgedeki istikrarı bozmaktadır. İstikrarsızlığın kurbanlarından birisi de ABD'nin kendisi olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Hatipzade Afganistan’a da değindi. Afganistan'daki tüm taraflarla görüştüklerini aktaran Hatibzade, "Taliban tüm Afganistan değildir ancak krizden çıkış için çözümün parçalarından biridir. Bu ülkede barışçı yollarla tüm grupların içinde yer aldığı geniş katılımlı bir hükümet kurulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Irak’ta Haşdi Şabi’ye bağlı Ketaib Seyyid üş-Şuheda Tugayı, ABD’nin Irak-Suriye sınırındaki saldırısında 4 savaşçısının öldüğünü açıklamıştı.



Yeni yorum ekle